• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FiatAgri serija 90 (55,60,65,70,80,85,90,100,110,115,130,140,160,180)

IMTjd

Član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
55
Pozdrav svima, imam problem fiat agri 72-94 izbaci mi hidraulično ulje na odušak iza rezervara od goriva znaci izbaci mi kad ga brze vozim sigurno 10-15 litara i kao da mi traktor sporije dize nego prije neko govori da je pumpa dal je iko imao ovakve simptome
Lp

IMTjd

Član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
55
Dodao bih jos kad se traktor ugrije hidraulika samo stane nece da dize kad se ohladi dize i spusta normalno dal je pumpa il nesta drugo promjenio sam filtere do njih nije

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
797
Da li se hidraulično ulje jako grije u radu? Pumpa se mora ispitati prije nego ideš na promjenu. Koja je povijest traktora, koliko sati, koliko si dugo vlasnik?

IMTjd

Član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
55
Da li se hidraulično ulje jako grije u radu? Pumpa se mora ispitati prije nego ideš na promjenu. Koja je povijest traktora, koliko sati, koliko si dugo vlasnik?
Mjerio sam laserskim mjeracom pumpu i pisalo je 53 stupnja vruca podosta i evo sad mi hidraulika staala i kad se ohladi radi opet traktor ima 8600 radni sati i tvornicka je pumpa na njemu

IMTjd

Član
Tu od
7 Sij 2022
Poruka
55
Evo sad sam mjerio kad sam stao pumpa se zagrijala na 97stupnjeva to gori pipno rukom izgorio ruku

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
797
97 stupnjeva je daleko previše, naročito kada pumpa ništa ne pogoni. U open center sustavima ulje stalno cirkulira kroz pumpu (obično je u pitanju zupčasta pumpa gdje nema mogućnosti regulacije protoka) praktički bez tlaka (kada ne pogoni potrošače). Ako se ulje grije a da ne pogoni potrošače - to znači da ulje obavlja neki rad negdje u sistemu a ako nema uključenih potrošača ne bi trebao obavljati ništa - ulje bi trebalo slobodno cirkulirati. Primjer: neki ventil vanjske hidraulike (vanjskih priključnica) ostao otvoren ali ništa nije priključeno na njega pa se rasterećuje kroz rasteretni ventil (onaj za ograničavanje maksimalnog pritiska) ili su možda poluge za uključivanje ventila raštelane pa je ručica u kabini u neutralnom položaju ali sam ventil nije. Može biti i da je nešto krivo spojeno (ako je nedavno bilo šarafano po traktoru). Uglavnom pronađi mjesto gdje se ulje zagrijava. I pronađi to što prije jer možeš oštetiti hidrauliku (brtve, pumpa) ako budeš radio sa tolikom radnom temperaturom ulja. Jer sustavi koji rade na tako visokoj temepraturi rade kratko.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
797
Evo sad kad sam polio pumpu vodom odma proradi hidraulika
Ovo nemoj raditi. Jer možeš oštetiti pumpu na takav način. I pumpa može zagrijavati ulje jer propušta, ali to se mora ispitati na drugi način.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
797
Kada imaš mogućnost mjerenja temperature ulja onda ti za početak predlažem slijedeći pokus: Ohadi ulje (najbolje preko noći) i onda pokreni traktor ali da nema nikakvih potrošača na hidraulici. Mjeri temperaturu ulja na ulazu u pumpu i na izlazu, ako ulje ulazi hladno a izlazi van vruće - onda je pumpa sumnjiva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,078
Bez tlaka (tereta) sama pumpa ne bu grijala ulje Bog zna koliko.
Ak se bu grijalo, znači da negdje ipak postoji teret.

Najnoviji postovi

Na vrh