ljudi trebaju prvo početi od sebe iako je to teži put, dakle ja bih na tvome mjestu promjenio sve na muzilici-sisne gume,kolektor,dihtunge,ventile,crijevo za mlijeko i crijevo za vakum (ja to mijenjam sve đuture svakih 8mjesci i košta me oko 800kn po muzilici)
onda si nabavi calgonit sredstvo za pranje mzilica i svakih 4-5 dana radi generalku (sve rastaviš i nakiseliš u tom sredstvu najmanje 60 minuta na temp od 60°C) tako mi radimo, a izosan koristiš samo u vodi kojom ispireš svaki dan.
ako ti to nije dovoljno onda pazi kod same mužnje kad postavljaš i skidaš muzni sklop-možda povučeš s poda zrak. Obavezno jednokratnim krpama dobro osušiti vime nakon pranja da se ništa ne cijedi po koži dok se muze! I naravno, izmuziti iz svake četvrti prva 4 mlaza u posudu i baciti!!
i još bitno, svaka krava ima novu čistu vodu za prat vime a ne iz iste kante oprat 2-3-4krave; mi napravimo u bure otopinu i onda samo grabimo u mali amperčić iz kojeg svakoj kravi peremo vime (pošto JOŠ nemam izmuzište s tuševima za vimena),obrišemo papirnom krpom,izmuzim 4 mlaza i sve to skupa bacim.