Zdravo drugari
Lycium barbarum imam vec nekoliko decenija i sta da vam kazem. Nista posebno a ni korisno. Prodajem sadnice sirom Juge i nikome ne savetujem da sadi plantazu. Otkupa nema a ukus je ,,uzas,, Imam sadnice od preko 50 cm. sa potpunim korenom i jedna kosta 100 dinara .
Neko je napomenuo ,kako se orezuje . nemoj da orezujes nego samo vrhove krati .
Ukucajte www.biotre.com ili www.asunion.com ili udjite na sorum [ Svet biljaka forum] i u opciji o gojiu ce vam se sve razjasniti. Godinama pisem o ovoj nistavnoj biljci i dosta toga cete procitati.
Što vas je toliko razočaralo u uzgoju bobičastog voća?Hele. odlican ovaj tvoj sajt ali nisam znao da hrvati nalikuju kinezima . prve sadnice goija sam nabavio u Mostaru i mogu ti reci da su bolje od bilo kog hibrida u svetu. Plod je cak i 2 cm. dugacak . Imam sadnice i sa sirokim listovima i sa sitnim. Neki imaju bodlje aneki ne . Veoma se jednostavno razmnozavaju reznicama ili pak korenovim reznicama . od semenke daju sitan plod i to ne treba sejati .
Jeste da je plod dobar za glaukom ali ukus je katastrofa .
Na sajtu su kinezi kako beru bobice a ne vi i neko vas .
Svasta se pise po forumima samo zarad brze prodaje i nista vise . Dokle ce to tako ici to niko nezna.
Pozdrav Nenad.