ljermontov
Član
- Tu od
- 25 Stu 2022
- Poruka
- 42
Ova dva,poput nekakvih podloška?sad izlupaj čekićem na tvrdoj podlozi , šina , nakovanj kaj imaš
objasni koji disk ?
Neznam jel izvedivo ali da nisi odrezal ravno sa kučištem bili bi ti lakše izbiti.Prvo za odvojiti je od oklopa(poklopca) nije bilo izbora nego prepiliti spojnu šipku od mekog željeza,promjera 12mm,tako da je ostao dio koji je zapekao u kućištu.
Dva diska ,elastičan metal?to je takozvana tanjurasta opruga
Sad mi je to manja briga,(u to ću ili urezati vijak ili navariti,sad mi je najveći problem odvojiti nosač kopača koji je zapekao za osovinu ,da ga mogu izvaditi,jer ako ga ne odvojim ,mogu se slikati,kako promijeniti ležajeve i semeringe bez toga.Neznam jel izvedivo ali da nisi odrezal ravno sa kučištem bili bi ti lakše izbiti.
Prigrijati brenerom, ohladiti, malo podmazati pa malo u jednu, malo u drugu stranu.
DaDva diska ,elastičan metal?
Ako nejde nikakvim otapalom hrđe ja bi grijal, ako treba na crveno.Sad mi je to manja briga,(u to ću ili urezati vijak ili navariti,sad mi je najveći problem odvojiti nosač kopača koji je zapekao za osovinu ,da ga mogu izvaditi,jer ako ga ne odvojim ,mogu se slikati,kako promijeniti ležajeve i semeringe bez toga.
Ako nejde nikakvim otapalom hrđe ja bi grijal, ako treba na crven
A,oprobati ću sva otapala koja su dostupna,davno sam odribao klip sa ATF/aceton mješavinom 50:50.Ako ne bude išlo,onda će stvarno trebati do crvenog sa acetilenom.Usput jel ' itko čuo ovo sa glicerinom?Momak koji mi je to rekao je mehaničar i kaže da čuda čini.Ako nejde nikakvim otapalom hrđe ja bi grijal, ako treba na crveno.
(lupano,ni makac)Bit će ovo sapunica osposobljavanja freze u stilu Santa Brarbara😂Izlupaj to čekićem ,ležajeve imjenjaš..
Ovo prelazi u kategoriju trakavica by mjerač ulja
Ma ne bih rekao na mjestu ležaja,čini mi se da je tu OK.jedino me strah na mjestu semeringa,osjeti se pod noktom malko zazora.To je ta talijanska kvaliteta ,zupčanik kao da je stajao na polici.
Eto..skupio si jedno iskustvo više,odločno.
Da li treba navarivati osoninu na mjsto ležaja.?