Evo mene malo ribu, da se javim. Jučer bijo na nekvi mali fešti kod nekog vinogradara, koj gosti manje skupine ljudi. Imao traktor na početku Zetor 5245 al ga prodao. Poslije toga ima dvije Goldonija. Star 3050 sa kabinom i Quazara. Žao sam poslikao samo večeg. PA da na brzino napišem, prije ne zaboravim pričo vlastnikovog sina,koj glavni je na sijedalu tih traktorčiča.
https://mojalbum.com/reider/goldoni/goldoni-quazar-2017/24944614
Foto 24944614 v albumu Goldoni.
mojalbum.com
Foto 24944614 v albumu Goldoni.
mojalbum.com
No na početku kupili jesu malenog 3050 za vinograd, nekdi oko 2005 godine. Al kad su ga kupili, kupili su ga uz dodatno opremu-doplata(kabina original(nepoznata mi njezina oprema),prednji NOSPIN, DUAL mijenjač i dupli okretaji vratila). Traktorom zadovoljni. Na njega namiještena je bila konzola za vršičkar i dupli kotači. Traktor ima 6650radnih satova. Motor VM 3 klipa. Uz to vrijeme radi bez griješka, osim bijo je popravak na kvačilu nedugo toga nazad a i gume za mijenjati. Maka mi se čini, da taj Star nema nekve izolacije prema buke, kazao je vlastnik, da jesu tekom šaraufanja izbacili nekvu izolacijo i sad možda je u kabini i zbog toga osijetljivo više bučan prema novome Quazaru. No ja sam mu kaazo, da Quazar več je v štartu izoliran, al taj Star nije, pa zato razlika ,ali dobro, nema veze. Dosta više je okretniji prema Quazaru maleni i radi ga voze zbog toga. Htijeli su ga prije popravka i vlaganja u nejga mijenjati sa potpuno istog novog. Al to zadnji dvije godine nije bilo moguče, jer ovakav više se ne može potpuno isti više dobiti. Dobije se sa drugom bojom. Ni mu to e sviđalo, pa popravili ovog. Traktor nije ništa inače bijo savijen il kako drugače oštečen, al počela mu zahrđavati hauba oko usisnih mrežica za vazduh jako. ZAkaj pojma nemam. Ima namiještene gume 240x16" i 320x24". Ovakve prije bile i kupili ponovo iste ovakve.
No prije 3 godine kupili Quazara od poovlaštenog dilera. Traktor kupili jesu uz automatke kuke straga i vertikalan cilinder hidravlike i kabinom za 35 hiljada. A nakon nešto vrijemena doplatena bila prednja hidravlika za 2,5 hiljade. KAbina je sa punom opremom, znači klimo . Traktorom zadovoljni, al po ovi snagi ne vide potrebe, jer je on ne izkoristi. Ima namiješteni po njihovi želji najmanji komplet kotača,zbog nizkog težišča na bregu. Drži se brega kao "cek" kaže vlastnik. Obadvije traktora ima proširen na 160. Traktora obadvije idedu potpuno isto brzo. To predpostavlja, jer ima najmanji komplet kotača, pa zato je veči traktor nešto sporiji, al ne radi nekve transporte, pa mu to ne smeta na daleko.
JA sam se sijednuo u večeg. U svakom primeru bolje ga je voziti nego Star 3000 verziju, pošto ima ručke hidro izvodova namiještene uz sijedalo, al ne izpod, kao kod malih Star modelova, al imao sam osiječaj(al nisam mijerijo), da je papuča kočnice i gasa pomaknuta malu naprijed, al ne i kvačila, koja ja na istom mijestu, kao kod Stara. No možda imam to samo osiječaj naopak zbog dukše haube. Da je kočnica malo naprijed prema malenom, potvrdijo je i vlastnik. Gledajuči na to, da imam probleme sa desnom nogom, kočnica malo naprijed bi mi dobro došla kod mog Star-a.
Lp svima.