Ako ne riješiš pošalji podatke pa ti pošaljem pismomDebljina 2 mm fi 50 mm?
Imam garant, a ako nemam mogu nabaviti
Ako ne riješiš pošalji podatke pa ti pošaljem pismomDebljina 2 mm fi 50 mm?
Ja sam zamjenio ACME motor jer nije imal pumpe za gorivo i kad sam išu u veliku stranu, gasio se Subaru je uz nadoplatu nudio i pumpu goriva koja mi je odradila velik posao u brdima koje ja kosim Diesel motor je teži oko 10kg i više ( zavisi od tipa i snage), a meni benzinac vrlo dobro radi svaki posao, ali ima i limite... ako bi koristio malčer na ravnici i težište nebi bilo u pitanju, onda bi uzeo nek dizel 10ks-12ks....ali kod mene subaru ex27 9ks(cca 20kg) i diesel 12ks (60kg) stvaraju previšu razliku u masi i veču opasnost u jakim brdima.Da li je taj tvoj motor Subaru EX27 ? i da li si imao prilikom montaže dodatnih radnji tj. prilagođavanja motora ostalom tijelu motokultivatora,evo sad čitam maloprije na forumu da je neki tip ugrađivao Loncin sa 270 kubika i jako slične snage a da je imao dosta problema za prilagodbom jer je taj loncin motor veći pa mora i raspon kotača povećavat,te je nešto nosio tokariti i sl.
Evo na ovoj stranici je to...
Gorenje (Štruc) MUTA
Pozdrav svima i hvala na prijemu u poljoprivredni forum. Dvije godine imam Mutu Gorenje i vrijeme je za zamjenu motora. Prijašnji vlasnik ju je koristio samo za košenje malčerom koji je za nju napravljena. Molim vas da mi odgovorite koji je ovo model (nadam se da će slike biti dovoljno dobre)...poljoprivredni-forum.com
Znači taj Subaru ti je dobar samo što je malo slab za roto kosu...
Razmišljam ako,kaže majstor da mi je motor slab iako se to nimalo ne čini sem samo s roto kosom, da zamjenim ali nekako mislim da taj Loncin i ne bi bio najbolje rješenje nego baš Subaru..a razmišljam da je bolje ipak staviti benzinski motor umjesto benzinskog a ne eksperimentirati za dizelskim umjesto benzinca. Previše se prodaje Muta sa tek zamjenjenim motorima a to skoro sigurno znači da vlasnici nisu zadovoljni izvršenom zamjenom,pa mi je drago čuti da si zadovoljan sa zamjenom.
Provjeri prvo podesenost kuplunga.Po opterecenju ne znam dali muta ima prikljucak koj ima vece opterecenje.Imam maestral na kojem je promijenjen La300 sa Kamom 186 diesel suha konusna lamela izmucena do kraja.Malcer 80 koristim u 2 brzini jako gusta trava do koljena bez problema.Svako pokretanje lamela zacvili(freza naj normalnije radi nikakvi zvukovi od lamele) kosim u krug sa minimalnim brojem pokretanja zaustavljanja.Jednom prilikom nesto smo popravljali i lamela nije bila dobro podesena poslije frezala je normalno ali pod malcerom bi kako ti kazes samo stala motor radi ali ona nikud i kad ju se pusti da se ohladi ide ali cim bi se zgrijalo opet stane.Pozdrav svim forumašima,
imam pitanje pa ako neko zna....
Muta Gorenje (okrugli priključak stari) specijal sa velikim kotačima priključio sam na motokultivator rotacionu kosu,original mutinu,kad uključiš motokultivator sa kosom dobro krene kojih 20-40 metara pa gubi snagu kao da mu nestane snage i stane...kad se malo odmori opet isto,kad ga okreneš nizbrdo onda isto ide. Kad isključim kardan tj. isključim kosu ide normalno,čak i u 3-ćoj brzini ide super(prije dvije sekunde npr. je stao kad je bila priključena kosa a kad izbacim kosu krene bez problema). Motokultivator više manje nije radio kojih 3-4 godine,prije toga je svake godine korišten s njim onaj obrčalnik( za kupljenje sijena) i gurao ga je i uzbrdo i po ravnom bez problema,također i rotacioni plug je radio na njemu uspješno...pretpostavljam da ne treba snaga za rotacionu kosu veća nego za obarčalnik ili za roto plug,možda griješim?
Pretpostavljam da mu treba neki temeljit servis jer ko zna šta se moglo zapušiti .....možda je i motor pri kraju ali prije 3 godine je taj motor super radio a od tad je uglavnom mirovao..
Šta mislite ,zanima me vaše mišljenje,unaprijed zahvaljujem
Puno hvala na savjetima,ali našao sam čovjeka koji mi je servisirao Mutu,nije ovlašteni majstor ali razumije se u svašta i to jako dobro.Provjeri prvo podesenost kuplunga.Po opterecenju ne znam dali muta ima prikljucak koj ima vece opterecenje.Imam maestral na kojem je promijenjen La300 sa Kamom 186 diesel suha konusna lamela izmucena do kraja.Malcer 80 koristim u 2 brzini jako gusta trava do koljena bez problema.Svako pokretanje lamela zacvili(freza naj normalnije radi nikakvi zvukovi od lamele) kosim u krug sa minimalnim brojem pokretanja zaustavljanja.Jednom prilikom nesto smo popravljali i lamela nije bila dobro podesena poslije frezala je normalno ali pod malcerom bi kako ti kazes samo stala motor radi ali ona nikud i kad ju se pusti da se ohladi ide ali cim bi se zgrijalo opet stane.
Puno sam razmišljao o zamjeni motora ovih dana ali srećom ne moram mjenjat, kaže majstor da mi je ovaj ACME motor kao nov ,nema kaže ni jednog zupčanika da je oštećen- u extra stanju motor- bio samo pukao dihtung glave motora.Ja sam zamjenio ACME motor jer nije imal pumpe za gorivo i kad sam išu u veliku stranu, gasio se Subaru je uz nadoplatu nudio i pumpu goriva koja mi je odradila velik posao u brdima koje ja kosim Diesel motor je teži oko 10kg i više ( zavisi od tipa i snage), a meni benzinac vrlo dobro radi svaki posao, ali ima i limite... ako bi koristio malčer na ravnici i težište nebi bilo u pitanju, onda bi uzeo nek dizel 10ks-12ks....ali kod mene subaru ex27 9ks(cca 20kg) i diesel 12ks (60kg) stvaraju previšu razliku u masi i veču opasnost u jakim brdima.
Ja mogu se igrati sa roto kosom od 60cm u bilo kakvoj brzini, ali kod 80cm sam na 3/4 gasa radio u prvoj brzini. I svaki pokret kose se kvačilo čulo, i kod mene u vočnjaku ima puno startovanja i tako bi i kvačilo mogu mnjenjati za nekom jakom verzijom...zato sam izabarao manji malčer i nisam pogrešio
kilner u ruke