• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
moja ima okrugle rucke i onaj veliki saraf na sredini za okretanje s crnom kuglom, mozes molim te detaljnije poslikati, link na model motora i poslat na mail hknapic@gmail.com hvala do neba!
Malo mi je kultivator zatrpan i ne mogu jednostavno do njega.
Ali problem je taj što je dizel motor KAMA (ili RURIS) slab za tvoje potrebe (6,5 ks), a za jačega ne znam da li bi se mogao montirati.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nisam imo drugu riječ ..... i nikad me nije zasmetala.
Iz narječja se ne treba ismijavati, to nije dobro za goste ;)

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
@Mrva01 nema potrebe za citiranjem predhodnog posta, ako več nisi metnul točku na kraju rečenice mogel si ju započeti velikim slovom.
Jel tak @ZJ ?
Nisam kliknuo citat nego odgovori, ako mi se netko direktno obrati odgovorim mu na taj post, a sto se gramatike tice, ne pisem hrvatske znakove i na mobitelu se stvarno ne trudim pisati 100% precizno jer to predugo traje i izludjuje. Btw pise se već ne več:love:, ali hvala na moderaciji i prijedlozima, uzet cu u obzir

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Umjesto Odgovori dovoljno je samo napisati odgovor ovdje, pa onda nema citata ;)
1695629289660.png

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Btw pise se već ne več
Ništ se ti ne brini, ja bum znal pročitati sa i bez kvačice, na bilo kojem dijalektu, ako nebum znal bum pital....pa i da slovo fulaš. Kaj se i meni puno puta dogodi.
Ja i onaj ko treba znati znamo čemu je uopče bil taj moj komentar.

Bitno je da mi najdemo motor koji buš ti sa veseljem koristil na svojoj Mutici.
Ja sam na Kosoricu uglazbil Kipora dizla bez ikakvih mudrolija i čovjek je prezadovoljan, sa ovim nemam nažalost iskustva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ako su takva pravila ok(y)
Da ne idemo izvan teme:
- Obično citiramo kad odgovaramo na neku poruku iza koje još ima (nekoliko) poruka, da se ne izgubi smisao odgovora.
Ako treba citirati nešto iz prethodne poruke, procijeni sam, nije problem. Ak je poruka dugačka, onda obrišeš ostatak teksta, a ostaviš samo bitno. I/ili bitno podebljaš ;)

Nego, da se vratimo na temu; jesi li našel odgovarajući motor?

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
Pa trenutno cekam da mi @Lee Champa posalje slike svojeg motora i da mi kaze model. Ako je uspio tu Kamu spojiti direktno sa prirubnicom koja se da nabaviti, 90% rijeseno. Rekao je danas u nekom trenutku. Jedino cu trebati da mi netko objasni kako se stavljaju one ploce od kuplunga jer mi je majstor sve vratio u vrecici😒
Kasnije cu malo poslikati i postati da vidite s cim raspolazem :love:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Paše ti bilo koji motor s B23 konusom. Jedini je problem da velike kotače nemreš suziti.
Nemam iskustva sa starim tipom, no na novi tip sam bez problema montirali Lombardini LGA340, od 11ks. Samo je trebal novi, jači kuplung.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Takav najmanje smeta, ali ih je vrijeme pojelo...

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
@brgud koji je to motor ne daju se slike povecat, to je slicna muta samo moja je sa okruglim ruckama kako sam rekao. i moja je malo trenutno zatrpana u garazi ali cu iscupati i poslikati je kako sam rekao cim ulovim malo vremena danas, sutra, prekosutra
@ZJ pa ni ne zelim suziti kotace nego ih eventualno prosiriti jer koliko sam shvatio majstora kad stavis motor bez distancera ne moze se prisarafiti jer zapinju kotaci, acme motor je super uzak, u svakom slucaju svidja mi se taj lga 340 iako bih radije dizel, onda mogu koristit plavu naftu i mogu uskladistiti gorivo za crne dane

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ako ugradiš dizla nikad ti crni dani ne budu došli. To troši manje od upaljača i kad dnevno litru sprašiš dosta ti je posla za taj dan.
Jedino ako si u transportu, ali i onda dojadi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Problem s dizelom je to kaj on ima niži blok, pa je cijeli MTK jako nizak na 8" kotačima, bučniji je, više trese i motor je dosta teži od benzinca, pa ak imaš lakše priključke, teži je naprijed.
Kak se vidi na Lee-jevoj slici, ne smeta ako kotači ne idu na uže.

Imaš negdje ranije u temi slike gdje je jedan član odrezal komad auspuha na LGA motoru da ga može suziti.

Tvoj sa onim okruglim "zglobom" je samo stariji tip, a mjenjač je isto kao i kod Lee-ja.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
To je onaj iz vetrine, vidite da mu nije ni pitura zgurila na škarigu. 😜

Bolji nego oni neki iz butige.

Inače ovo je DMB 300 7KS, bi montiran na Mondialu i nije se pretegao od dela.

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14

Prilozi

• IMG_20231019_152445.jpg
    IMG_20231019_152445.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20231019_152441.jpg
    IMG_20231019_152441.jpg