• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Probajte masu spojiti na blok motora (fiksno).:icon_scratch:

Munjabr

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
12
Ovo sa masom sam probao i opet ništa.
Pokušat ću još sa savjetima od sinbada pa ću vidjeti. :icon_thumright:

Munjabr

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
12
Napokon je upalio moj stroj, ali sa starim platinama. Samo je trebalo očistiti bobinu i magnet na zamašnjaku i približiti bobinu magnetu. :icon_biggrin:

A što se tiče elektronika on pravi struju, kad stavim prst na kabal i masu strese me struja, ali neće baciti iskru na nijednoj svijećici, a imam ih raznih vrsta i jačina. :s:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Promjeni kabel kao brgud veli i zazor na svjecici na 0.6mm ili 0.7mm pa probaj.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
I platine naštimaj na 0,40, malo ih poravnaj i prošmirglaj sa finijim brusnim papirom. Pa onda probaj da vidiš kako šljaka, ako ne bude dobro onda nove platine i kondezator.:icon_biggrin:

Munjabr

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
12
Platine sam riješio na taj način,ali imam problem sa kondenzatorom. Pukla mi je zica što ide iz njega,skroz ju lemim,ali mi pukne uvijek jer je na nezgodnom mjestu,na samom izlazu iz kondenzatora i teško je za zalemit.
Upravo zato sam i kupio novi elektronik ali neće radit na njega.
Znaš li možda koja je jačina kondenzatora? Na mome ništa ne piše! :s:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Oznake na kondezatoru su izražene u mF (mikrofaradi), budu još neke oznake slovne i brojčane ali one se ne odnose na vrijednost, samo treba gledati oznake u mF.
To ti je skoro slično kao i bijela traka ispod posta na kojoj je neki znak i nešto piše !:(mm):

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
mF su milifaradi (hiljaditi dio farada). Mikrofaradi (milioniti dio) se označavaju sa μF.

Munjabr

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
12
Znam ja dečki sve te oznake,ali na mome kodenzatoru ništ ne piše pa nemam pojma od koliko je!

Munjabr

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
12
Da vidio sam!
Dakle od 0.24 mikrofarada i 400...500 V! Pokušat ću naći takav!

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pa i napisao sam u zagradi mikrofaradi, ali oznaku sam krivo napisao, hvala na ispravci.:(mm):

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Pumpa za navodnjavanje, postoji li fabrička varijanta za mutu? Našao sam nekada u oglasima sliku, ali ne znam je li to original ili prepravka neke druge?

Na vrh