• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorenje (Štruc) MUTA

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ako i zavariš i navučeš nekaj izvana, kaj ga bu po mojem samo oslabilo, onda treba piksa i iznutra....
Neznam detalje, ali možda je jednostavnije metalno napraviti cijelo novo.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ajajaj! Srećom pa ti Muta nije daleko ;)

Da probaš zavariti otkrhnuti dio i onda otokariti vanjski rub pa navleči čelični prsten preko?
Kako će staviti prsten izvan kad to kućište ima rebra (izvana) , ako nisi vidio.
E da i ti znaš da kad se to zavari (kako kažeš ?), da se cijelo kućište može uloviti na tokarski.:geek:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
@brgud, ne mudruj, znam kaj govorim. Nisam toliko ćorav da ne vidim rebra.
Imam takvo kućište, novi tip, i ono tvornički ojačano na opisani način.
20230904_165452.jpg

Kolega @cloos je tokar i sigurno je razmel kaj treba napraviti. Valjda je jasno da rebra treba skinuti i zaokružiti vanjski dio. Čak nije niti važno da bude centrirano, već samo da je izvana okruglo (naravno, nakon zavarivanja treba popraviti dosjed za lager) .

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
Pozdrav ljudi, molim pomoc. Trebam zamijeniti acme motor na muti universal i volio bih ugraditi loncin g390f-a15. Pise daprirubnica ide uz motor ali mene zanima procedura zamjene motora ako stavim distancer izmedju prirubnice da mi ne zapinje nigdje motor, dali se moze produziti radilica ili moram traziti neki drugi motor sa duzom radilicom? Ako je ovo drugo, molim savjet koji motor!

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
moja ima okrugle rucke i onaj veliki saraf na sredini za okretanje s crnom kuglom, mozes molim te detaljnije poslikati, link na model motora i poslat na mail hknapic@gmail.com hvala do neba!

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Univerzal ima male kotače, pa ti ne bu smetal motor, ak ne smeta njemu na Specijalu s velikima.

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
ma imam i male i velike kotace i sve prikljucke osim okretaca za sijeno, zato zelim jaci motor za lakse oranje.

bio sam kod majstora koji mi je rastavio motor acme da utvrdi kvar zatim me trazio 800eura za novi motor sa tim distancerom koji se navodno tokari za cijenu oko 200eura, to mi se sve skupa cini malo previse pa sam odlucio da probam ja to sam rijesiti, hvala na strpljenju, vjerojatno cu trebati jos pomoci! ali prvo trebam kupiti prikladan motor pa cu krenuti od tuda:)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motor ti ne smeta ako ne trebaš uziti kotače. Neki motori imaju malo dulju radilicu i prsten na sebi, samo takvog treba najti u živo. Koja ti korist ako ga najdemo na papiru, a nemreš ga kupiti?

Mrva01

Novi član
Tu od
24 Ruj 2023
Poruka
14
pa taj majstor mi je rekao da ce on nabaviti takav motor i da ce dati istokariti prsten. znaci da postoji negdje na zalost nije mi rekao o kojem motoru se radi, ali naravno ako postoji neki motor kao ta Kama koji ide direktno bez da smetaju kotaci NARAVNO! zato sam i tu na forum dosao pitati iskustva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
@Mrva01 nema potrebe za citiranjem predhodnog posta, ako več nisi metnul točku na kraju rečenice mogel si ju započeti velikim slovom.
Jel tak @ZJ ?

• Like
Reactions: ZJ

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
A kad ga ti deneš ili metneš ili gde i takve stvari to može, a tu ga pokušavaš denut za veliko slovo:hahah: pol vas sa foruma ne zna pravilni hrvatski sve neki dijalekti i to nikome ne smeta, glavno da se piše Gde😂

Najnoviji postovi

Na vrh