• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,602
To je grijeh Mosta, prije ovoga na slici.
Karamarko je tvrdil da arbitraža nema smisla i da bude izgubljena...nije ga se slušalo...i onda su srušili vlastitu vladu i posredno omogućili vlast AP-u...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,081
@ZJ izvadi glavu z pijeska, pa nije po mostu Ina otišla u Mađarsku, nego kak na stočnom sajmu, v prvoj krčmi se Sanader z Mađarima dogovoril, pogodil, prodal. Moremo to zvati kak god, vidimo brojke kolko i dan danas HR uprihoduje i zarađuje na tom međunarodno sklopljenom poslu. Ako nije tak, za koju je onda vražju mater Sanader osuđen, ili zakaj je pobegel, a Državu ostavil Jadranki Kosor. Mogli bi ljudi početi malo razmišljati kaj nam se dela i događa... evo stao sam.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
589
Koliko se sjećam ova izgubljena arbitraža bila je vezana na 'plinski biznis'. Naime vlada je naložila INA-i da se plin prodaje ispod tržišnih cijena a kako je time nastao direktan gubitak za INA-u tako je nastao i gubitak za drugog suvlasnika koji se sa time nije pomirio (logično). Jer zašto bi MOL subvencionirao hrvatske potrošače plina? Cijenu plina bi trebali u potpunosti ionako snositi sami potrošači. To je sama bit problema, politička vlast vodi socijalne politike preko leđa svih građana. A socijalne politike vode da osiguraju sebi glasove i tako se iz proračuna subvencionira cijena plina potrošačima plina. Tako mi svi plaćamo da se oni koji imaju priključak plina mogu malo jeftinije grijati. Ovaj slučaj sa arbitražom i MOLom samo je pokazatelj tog stanja - sada se samo malo nakupilo i treba platiti neku lovicu. Ali sve to je netko pokurio u svojim pećicama da mu bude toplije. I tako se nečiji životni troškovi socijaliziraju a netko drugi mora platiti svoje vlastito grijanje u 100% iznosu. A netko bome mora platiti državi naknadu kada želi porušiti drva za ogrjev u svojoj, vlastitoj, šumi.....

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,081
Da nije "prodana ili predana" INA imali bi i takvog (jeftinijeg) plina.
Ali samo se u HR traže izgovori koji ne postoje.
Postoje samo naši jadni političari neznalice, nedorasli zadacima u trenutku vremena, naravno i Sanader i njemu slični. Ne mislim si dalje lupati glavu radi tih lopovluka, ja sam si natočio "domače" na pumpi KTC. :ppozdrav:

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
589
Po meni, u ovom slučaju, bolje je da INA ima suvlasnika koji se odgovorno odnosi prema poslovanju. Zapravo to suvlasništvo je jedini razlog zašto je uopće cijelo to financiranje/subvencioniranje - potrošača plina izašao u javnost. Da je INA ostala 100% u HR državnom vlasništvu - svi ti gubitci isto bi nastali ali ovo nikada ne bi dospjelo u javnost, sve bi se to 'pokrilo' iz nekih drugih izvora.
Nije ovdje problem u suvlasništvu MOLa - nego u dijeljenju zajedničke imovine okolo šakom i kapom prema vlastitim političkim nahođenjima i trenutnim potrebama. Samo ovaj puta su prizaboravili da imaju suvlasnike koji neće mirno gledati kako im se otima zarada.

Najnoviji postovi

Na vrh