• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gorivo ti ljuto ...

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Pod cijenu toga da dozvole to,ja sam spreman i na to,jer će biti puno zgodnije.

Posljednje uređivanje od moderatora:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
I ja držim u bačvama, a veliki traktor uglavnom točim na pumpi jer mi nije predaleko. Pošto ova koja s kojom sam radio nema trenutno gorivo, točim na Ini i odmah su u ljetu počeli problemi. Ja sam isto spreman na sve, samo da presele na Eurodizel, a mislim da ću kupiti i atestirani spremnik za gorivo...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
To Vam je kao i poticaj po prinosu, nemoguća misija za ostvariti. Po meni je to prevelika alokacija sretstava koju je nemoguće dugoročno održati, a da ne bude nekakvih problema u opskrbi ili u subvenciji. I dalje je jeftinine imati kvarove zbog "lošeg" goriva, nego moliti boga dali ćeš uhvatiti gorivo na crpki ili ne. Sjetimo se što su nam radila mizerna poskupljenja od 40ak kn po rezervoaru... Pola crpki je ostalo bez goriva u roku odmah, a sad zamislite da svi idemo na eurodiesel i pojavi se poskupljenje, opet bi vukli i kurta i murta i prvi problem opskrbe se javlja gotovo odmah.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Moguće je, samo će opet biti onih kojima je malo subvencionirano i onih kojima je više nego što treba. Problem će biti što neće se više davati sa kartica da se potroši, nego će ovi koji imaju višak trošit u auto...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Moguće je, samo će opet biti onih kojima je malo subvencionirano i onih kojima je više nego što treba. Problem će biti što neće se više davati sa kartica da se potroši, nego će ovi koji imaju višak trošit u auto...
Kreno sam razmisljat o kupovini dizelasa...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Malo je subvencionirano onima koji rade zemlju bez ugovora, time se pokušava prisliti sve korisnike da srede imovinsko pravne odnose. E sad problem su naši ljudi koji daju zemlju drugome da radi, a sebi uzimaju poticaj i takve šeme, od takvih ne treba niti uzimati zemlju, ne zbog poticaja, nego zato jer se njegova zemlja obrađuje, a on pored arende traži kruha preko pogače i direktno onoga tko radi zemlju zakida i za subvencionirani dio goriva jer takvu zemlju niti ne možeš uvesti u sustav.

Ali opet, problem snabdjevanja crkpi ostaje, osim ako ne povećaju kapacitete, mada, ne znam...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Prije koju godinu "pametni" su popizdili. Uzimali su neke poticaje, a nisu prijavljenu zemlju obrađivali. Onda su morali bar malčirati ili frezati da se vidi obrađena zemlja

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Ako se ne varam u Srbiji je taj sistem subvencioniranja za gorivo i tamo su tek muljaže bitan je samo račun.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Plavi se ne dijeli šakom i kapom,jer da je tak,nebi se kartice po selu davale.
A nije ni prejeftin,pogotovo ako uzmemo kvalitetu u obzir.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Faktički time zagovaramo i povećanje cijena proizvoda u trgovinama. Čim poskupi naš proizvod (sirovina), a ne subvencionira ga se poticajem, automatski znači veća otkupna cijena i samam time povećanje cijene finalnog proizvoda. Tako da je to ukidanje poticaja i plavog uz povećanje otkupne cijene prizvoda samo fiktivno i može imati smisla na papiru, ali u praksi ne. Jedino da padnu cijene naših sirovina kao ovo gore, o da se tu da nešto izmudrovati, a do taba budite sretni što imamo plavca i poticaje.
Za sve one koji žele ukinuti poticaje, zamislite da je minimalac i dalje 2500kn, a cijene u trgovinama kao ove trenutne. Nadam se da Vam više nije privlačno ukidanje poticaja. 😉

Posljednje uređivanje od moderatora:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ali ne može nikako biti povezan finalni proizvod sa našom sirovinom. Kruh je kod nas štruca 8-10 kn, treba 450 000 t pšenice, a proizvodimo 950 000 t, znači da bi kruh trebao biti 6-7, a nije... udio pšenice u štruci po ovogodišnjim cijenama je 0,90 kn... Oni kažu naša pšenica je smeće, moramo sve izvesti van, pa ako od duplo proizvedene nema dovoljno dobre za nas, mislim da netko nekoga pošteno j.... imali smo tvornice šećera, tvornice svega, pa nismo ih mi narod zatvorili i napravili si da budemo ovisni o uvozu, nego ovi gore...

Najnoviji postovi

Na vrh