Hmm, interesantno. Od kada imam auto, nisam niti znao da ima senzor za nivo vode u filteru goriva.
Od zadnjeg poskupljenja goriva sam spržio jedno 200L.
Filter goriva novi stavljen na 369.798km kada sam radio servis.
Svojevremeno sam se na INAi kojoj točim požalio na plavi dizel jer dnevno u pripremi potrošim najmanje 100L, bilo da sam išao direkt točiti na INAu ili donosio u kanisterima i trošio u dan - dva to što donesem, svaki dan na tih 100 - 150 potrošenih litara bih imao cca. 2dcl vode u filteru goriva, i ne znam dali je prošao dan dan kada god da otvorim pipu na filteru, ne izleti barem malo vode.
Odgovor je bio da senzor na tank od xy tisuća litara pokazuje 0.001% vode, a to je kao kondenzat i na to se ne može utjecati. Na što sam se ja nasmijao i rekao da senzor može reći svašta, pogotovo ako je INAi u interesu da kaže svašta, nasmijao se i radnik i to je to.
Za plavi me ne čudi, iako svi kažu ma to je ED samo ofarban, mislim ja da tu ima i vodice, i koje kakvog smeća.
Ugl. Što tjedoh reći, interesantno je da se evo u nezz koliko imam RAV4 8 - 9 godina, nikada nije oglasio senzor, a bilo je da ga nisam mijenjao i preko 40.000km jer mi se nije dalo.
Koja je šansa da se to desi baš sada, kada je filter cca. 4.000km na vozilu, desilo se poskupljenje i prvi puta ikada se upali senzor za nivo vode u filteru goriva?
Reklo bi se, kad se oči same otvore, tek onda vidiš koliko zapravo ne vidiš.