• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Građevinski radovi

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,069
Sve u milimetar... :)

1745762387749.jpeg

1745762402940.jpeg

Ovo kod dimnjaka je najgrbaviji dio tavana, ali doveo sam ga u red. Radio sam okvir radi eventualno veće temperature pa će vuna upiti toplinu.

1745762449441.jpeg

Ova ploča se narezala, vrijeme je za zamjenu jer sumnjam da ću sam kvalitetno naoštriti.

1745762473611.jpeg

Danas malo odmora pa sljedeći tjedan finale.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,069
To tvrda fasadna vuna ili? 10 cm? Folija je paronepropusna?
Ne, lagana pregradna, Rockwool Multirock 35. Ispod je aktivna parna brana.

Ploču naoštri dijamantnom šajbom. Koliko vidim zubi su svi
Lako reći, teško za izvesti. Trebam napraviti neki stalak jer iz ruke će ispasti svakako. Ne baš ovakve perverzije, ali slično...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,703
Ja sam uzeo ursa vunu u roli 10cm pa bi u duplo stavio, mislio sam na pod obicni gradevinski najlon.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,845
Kakvo je vaše mišljenje za kombinaciju na negrijanom tavanu:
1. AB ploča iznad stambenih prostorija,
2. parna brana,
3. tvrda vuna (npr. 100-120 kg/m³),
4. falcane OSB ploče direktno na vuni bez letvi

Tavan predviđen za odlaganje stvari koje se trebaju povremeno. Ulaz na tavan lojtrom kao kod @domy_os.

@domy_os,
može li model lojtre koju si ugradil, uklj. dimenzije?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,069
Ove su ljestve, ispod njih ću staviti stiropor 5 cm jer taman toliko se mogu odmaknuti od poklopca.

Preko njih sam podigao sav materijal ukupne težine cca 800 kg. :)

Ja sam uzeo ursa vunu u roli 10cm pa bi u duplo stavio, mislio sam na pod obicni gradevinski najlon.
Razmišljao sam o rolama, ali našao sam samo staklene rolane vune, ovo gore u pločama je kamena.

Pošto ne mogu raditi s maskom jer mi nijedna nema dovoljnu propusnost kad se zadišem, a ni duga odjeća mi ne odgovara, kamena vuna je bila bolja opcija. Na njoj također pišu razna sigurnosna upozorenja, ali srećom nisam reagirao na ništa, nastojao sam što manje prašiti, znači polagano rezanje i polaganje, lagano disanje isključivo kroz nos i poslije posla tuširanje.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,221
Ne, lagana pregradna, Rockwool Multirock 35. Ispod je aktivna parna brana.

Lako reći, teško za izvesti. Trebam napraviti neki stalak jer iz ruke će ispasti svakako. Ne baš ovakve perverzije, ali slično...

Brusenje je 18 centi po zubu. Ne isplati se doma sjebati pilu sa fleksanjem.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,703
Ja bi samo rasirio role po tavanu, a na mjeru sto treba bi sjeko vani tako da bi dosta brzo odradio. Daskat ne mislim jer se nece tavan koristit za nista.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,069
Onda si brzo gotov. Te na mjeru što odrežeš, nakon rezanja natrag zamotaš i digneš gore.

Meni su paketi bili dimenzija 120 x 60 x 40 cm, nisu teški nego glomazni pa sam po visini vezao najslabije gurtne i povlačio gore jedan po jedan i gore zaklao najlon i rezao na mjeru.

Najnoviji postovi

Na vrh