Pozdrav,
Zamolila bih vas za par informacija. Naime, već duže vrijeme radim u jednom od reprodukcijskih centara, te sam stekla iskustvo i praksu. Također posjedujem znanje o uzgoju i reprodukciji svinja.
Na žalost, ne živim na selu i trenutno nemam poljoprivrednu površinu na kojoj bih mogla započeti vlastitu proizvodnju i uzgoj, ali tome težim, pa bih vas zamolila da podjelite samnom vaše savjete i iskustva.
Dali mi može netko pobliže objasniti, koji su prvi koraci u realizaciji svinjogojske farme. Dali prvo moram imati zemlju na kojoj planiram graditi farmu, pa zatim započeti s pisanjem projekta i javljanjem na natječaje za potpore Eu, te koja mi je sve dokumentacija potrebna. U teoriji znam koliko farma mora biti udaljena od naseljenih mjesta te koji uvijeti trebaju biti zadovoljeni u objetku za uzgoj i reprodukciju (kako za dobrobit životinja tako i za standarne mjere boksova i dr. propisano od strane ministarstva, mikroklimatski uvijeti itd.).
Dakle, konkretno me zanima koji su to prvi koraci koje moram poduzeti u realizaciji navedenog kao osoba (trenutno) bez poljoprivrednog zemljišta.
Puno hvala,
Lijep pozdrav