• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Guske i patke

  • Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
ma nadstrešnica je isto dobro,jedino je bolji kokošinjac zbog zaštite od kuna,lisica,tvorova i sl.. i OBAVEZNO moraju imati vodu gdje će se brćkati,inače možeš zaboravit i patke i guske..
 
P

pando

Guest
Re: Pacici :)

Evo ukratko.. zanima me nakon sto se pacici izlegu, nakon kolko vremena pocimaju uzimat hranu/vodu.
Hvala
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,929
ograđena nadstrešnica je sobra stvar,moras se samo bojat predatora jer naprave stetu...pacici pocnu jest i pit kad su gladni i zedni,tak oda se za to nemoras bojat,ja izbjegavam patkama malim davanje salate i te zelene lisnate hrane jer se mogu zadavit(iako sma vidio da pojede pero od kokoske koje je barem 2 puta vece od pacica bilo),ali to je ono bakin savjet...pa se pridrzavam...imao sam doma 4 domace patke i sad imam samo 7 divljih,imam bazencic za njih 2x1m,dubine 50-cm.i to je to...imam u drvarnici mjesto gdje spavaju divlje patke sa divljim puranom i purom,tak oda ne smetaju jedni drugima,pura i puran su na visini,patke su na zemlji..s tim da mi patke vec nesu!
 
G

gdrljbs

Guest
zna li itko jesul plodna jaja ako se pare dvije različite vrste guski!!!
unaprijed hvala!! :!: :!: :!:
 

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...kineska (labudasta) guska može se uspješno pariti i dati potomstvo s svim domaćim pasminama gusaka, iako su različiti speciesi (vrste)... :idea:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
G

gdrljbs

Guest
...hvala na odgovoru...
...da li netko zna stranicu za literature o guskama... :gitarist:
....novi sam u ovom poslu...
....hvala unaprijed...
 
T

tomislav01031989

Guest
uzgajam pasminu gusaka DANSKI KOLOS, nigdje na internetu ne mogu naći podatke o njima, može li mi netko pomoći?
 
B

BC96

Guest
Jel se pitome Divlje patke mogu drzati isto kao i Domace patke? Znaci da idu spavat u kokosinjac, jedu iz zdjelice, imaju jezerce za brckanje i nesu jaja u gnjezdo? I jel su ta jaja ista kao i od Domace patke?
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,929
drzim divlje patke kao i obicne domace na dvoristu...tu i tmao znaju letit po dvoristu i to je to...
 
T

tiborp

Guest
Patke

Dobar dan!
Mene zanima ako netko zna dali je moguće i ako je neko već uspio pariti divlju patku sa japanskom patkom....
Puno hvala.....
 

pocek

Član
Tu od
17 Pro 2010
Poruka
103
mene zanima dali ima neko za prodati jaja ili mlade labudaste guske.....
 

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Jednu patku su mi kokosi isčokale po ledima do mesa. Onako negdje 3x3cm je velicina te rane. Bas gadno izgleda i to sam geomicinom naprasio. Ali primjetio sam da se jadna pocela sama po tome dirat.
Sta da radim,da je zakoljem sto bas nema koristi jer je tek 1 mjesec stara ili koji preparat da kupim da je nekako pokusam spasit:?:
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
Pa nemoj je zaklati samo je odvoji od kokoši. Za preparat ne znam ali bilo kakav antibiotski prašak je ok samo ne bi trebalo pretjerivati.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Gotovo,zaspala je zauvijek. Previse se sama cokala bilo gadno za gledati. :(
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
592
Guske nemamo nit smo ih ikada imali. Patke imamo više od 20godina. Vrsta tzv japanske (tako ih kod nas zovu, makar neznam dal je naziv točan, uglavnom su crno-bijele bolje). Dosta su zahvalne za uzgoj, svežderi, jedino su mali paćići osjetljivi, ali ništa više od ostale peradi. Za vodenu površinu im je dosta veličina tuš-kabine. za male pačiće posuda mora bit plitka da se ne utope (često zbog visokog ruba nemogu izać iz posude s vodom).mi nismo nikad koristili inkubator, samo prirodno leženje. imali smo i dva para divljih pataka,al su se loše razmnožavale a i grabežljivci su ih sredili. uz to ni nemaju neku ekonosku korist. iz mogi iskustva su patke korisnije od pura (tj uzgoj je daleko lakši jer nisu osjetljive ko pure). govorim o amaterskom ugoju za svoje potrebe.
 

makferson

Novi član
Tu od
11 Ožu 2011
Poruka
24
guske

Zdravo !
Sutra,u srijedu,11.1.12 mislim krenuti putem Varaždina i Čakovca i mislim negdje nači 2,3 komada guski,sive ili bijele,neznam o tome baš mnogo pa trebam vašu pomoč u vidu kupnje-gdje,koje pasmine,po kojoj cijeni ili je možda
bolje iči u subotu????

Hvala za odgovore i LP
Mak
 
S

smoki

Guest
Pozz narode evo nešto iz našeg uzgoja

DSC09055.jpg


DSC09050.jpg


DSC09049.jpg


DSC09047.jpg


DSC07937.jpg


DSC07387.jpg


DSC07365.jpg


DSC00215.jpg


DSC00212.jpg
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Lijepe patke imaš! Do nedavno nisam znao da i domaća patka ima u ovoj varijanti boja kao i divlja? Daj mi reci jel patkama obavezno da imaju neku lokvu vode,jer se već duže vrijeme natežem sa svojima da našim patkama iskopam jednu manju jamicu za brćkanje?
 

wwuki5

Član
Tu od
6 Velj 2010
Poruka
488
Ma ja im stavim kaselu (onu što zidari koriste za malter) u tome se i kupaju i piju
a lagano je za oprati od mulja .
Ja ih otranim 40 -50 godišnje za svoje potrebe .
Inače nema bolje od pačije juhe i naravno pečene patke ;)
 

Najnoviji postovi

Na vrh