Jučer sam posijao dvije parcele.... ostalo dolazi na red poslije žetve ječma.
Zar već nema dosta udruga.?
... bilo bi bolje da postoji neki organizirani otkup, jer je ova prodaja na malo samo gubljenje vremena. OK, rasproda se roba... no bilo bi jednostavnije to riješiti na veću količinu - nešto poput pšenice.
E bravo za ideju otkupa ali to nebu bilo moguće dok se ne pojavi neki veći prerađivač.No mislim da ni to nebu baš tako brzo s obzirom da kod nas vrijedi da je jeftinije uvesti nego proizvesti.
Razgovarao sam s nekim većim igračima u pekarskoj industriji i kaj da kažem kad su mi rekli da dobiju oljuštenu kašu na veliko za 1 kg (npr 1 đambo vreća) po 5,20+pdv ukrajinsku ili 3,80 kinesku nemamo se šta gurati na veliko jer nismo konkurentni.
Jedina karta na koju bar ja igram je da ljudi kad kupe od mene znaju da jedu zdravu i kvalitetnu kašu ne tretiranu i najvažnije kašu koja nije stajala mjesecima po kojekakvim skladištima.
Glade udruga da ima ih kojekakvih.Za mene udruga čije članstvo ne proizvede bar 10 tona heljde nije udruga nego skup političara i filozofa.Znači mislio sam da pojedinačno smo svi osuđeni na ono pomogni si i bog će ti pomoći,a preko zadruge ili slične institucije je moguće izaći na tržište i ponuditi taj svoj proizvod koji je ujednačene kvalitete i ima ga u dostatnim količinama.
Evo ja se bojim nešto ozbiljnije baciti u marketing jer mi je ostalo cca još 100-tinjak kila heljde a imao sam preko 2 tone i tu nastaje problem.E sada kad bi 10-15 ljudi pa po tonu to bi bio malo ozbiljniji posao.Kad sam ponudio jednom pekaru na veliko kulturno mi je odgovorio "ja potrošim tu tvoju heljdu za 5 dana i kad naviknem kupce na taj novi kruh,pecivo i sl. ti mi kažeš e stari nemam više heljde".
Nema veze ovo su neka moja razmišljanja koja sam htio podijeliti s Vama.Ionako ovo što se proizvede je više hobi no moglo bi postati i ozbiljan poso jednog dana.