Hajdina je pokošena i posušena,ovo je slika s prve parcele...
U trgovine je došla kaša s niskom cijenom no to je izgleda samo mamac za kupce. Nakon nekoliko dana je opet došla ova cijena,čak se ispod vidi kartica s starom cijenom
upload pic
Kako do kaše?
Napraviti stroj u samogradnji je moguće,no zahtijeva dosta dijelova koji su ili teško dobavljivi (kamen) ili njihova proizvodnja (sita za kalibraciju u klase) nije isplativa kod nas. Prilikom upita kod tipa koji štanca rupe na limu došlo je da bi ja u biti njemu platio izradu 3 alata za štancu + moram uzeti od svake (3 kom) mjere po ploču 2,5 x 1,25m... cijenu bolje da ne znate.
Čemu izmišljati toplu vodu,ako već ima gotov stroj? I to ruski....
Najnovija vijest je da postoji šansa za nabavu profesionalne linije za čišćenje i kuhanje kaše!
U kontaktu sam s jednom renomiranom tvrtkom koja uvozi najkvalitetniju poljoprivrednu mehanizacuju,može ponuditi servis,rezervne dijelove i obuku budućeg kupca strojeva. Cijena linije i tko bude uvozio javim dok se budu znali točni detalji....
Tvrtka iz Rusije,koja strojevima opskrbljuje cijeli jug bivšeg SSSR-a ima u ponudi više tipova strojeva za ljuštenje heljde,ječmena,prosa i riže. Meni se najmanji za heljdu i ječmen čini sasvim dovoljnim - kapacitet od 150 - 300 kg na sat. Budući da je ovo tema o uzgoju raspravu o mehanizaciji možemo nastaviti u podforumu Mehanička radionica.
Radi se o ovome:
picture hosting
Pod broj 1 su sita,pod 2 je transporter,pod 3 je mlin-ljuštilica a 4 je ciklon koji odvaja ljusku od kaše
image upload