• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Herbicidi, insekticidi, pesticidi, fungicidi u ratarstvu

risbo79

Novi član
Tu od
21 Svi 2017
Poruka
3
Može Cidokor, Total ili neki drugi totalni herbicid, stavi 10% više nego piše u uputstvu, dobro zalij ali po sunčanom vremenu da isti dan ne padne kiša pošto ovi herbicidi djeluju preko lista i stabljike. Za 2-3 tjedna vidiš učinak.

A nemoj da me zezaš da treba toliko da se vidi učinak?! :(doh):
Gas maska je obavezna?

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Tada su korovi uništeni, počnu venuti već nakon par dana, a još nisam vidio nikoga da to radi sa gasmaskom. Leđna prskalica i opleti, ako te strah stavi običnu gazu preko nosa!:(y):

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Imam ostatka Elumisa u boci od lanjskog špricanja, proizvodnja početkom 2015.-e ali nigdje nema roka upotrebe. Ako netko zna, lijepo prosim, iz Syngente mi se ne javljaju a taj ostatak mi taman pokriva da ne kupujem novi.

Nitko???

Miky123

Član
Tu od
6 Sij 2015
Poruka
49
Slobodno koristi, jedino ako nije ostao preko zime na hladnom da se sadržaj smrzao

Posljednje uređivanje od moderatora:

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
298
Moze mala pomoc. Kupio sam elumis za kukuruz pamak mi moze rec netko kolko bi trebal mjesat matrijala s vodom. Znaci sveukupno imam 800 klaftri njive. Jedna je oko 500 druga 300. Na jednu njivu potrosim nekih 180-200 l vode za ovu manju njivu. Kolko bi stavil onda otrova na to?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Tada su korovi uništeni, počnu venuti već nakon par dana, a još nisam vidio nikoga da to radi sa gasmaskom. Leđna prskalica i opleti, ako te strah stavi običnu gazu preko nosa!:(y):
Ne znači da ako ti nisi vidio nekoga da šprica sa maskom to nije dobro ili potrebno koristiti.
Kupi si najjeftiniju jednokratnu i baci je poslije upotrebe ali treba provoditi mjere osobne zaštite.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Pozdrav.
Imam pitanje.
Jučer samprskao kukuruz principalom,te da bi nakon cca 2 sata počela padati kiša.
Kaj sad napraviti?
Ponoviti prskanje ili pričekati pa vidjeti.

Hurki

Član
Tu od
20 Tra 2013
Poruka
245
Jesi li koristio okvašivač?

Koliki je kukuruz?

Ako nije prevelik, ja bih sačekao jer se vjerojatno herbicid primio ako si stavio okvašivač

Posljednje uređivanje od moderatora:

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
Imam problem u kukuruzu,sav je izrupan i poceo da se susi,primjetio sam crne bajice na njemu koje na vrhu imaju kao zlatnu boju? sta raditi?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kaj se najbolje preporuča za korekciju na sirak iz rizoma?
Da je ok omjer učinkovitosti i cijene?

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Trebam sredstvo da uništim leptiriće koji su počeli izlijetati iz uskladištenog lanjskog kukuruza u klipu. Actelic ima karencu preko 60 dana, navodno ima novi Kofumin 308 EC ali nigdje ne vidim da može na kukuruz. Ako netko može pomoći jako zahvalan.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Kažu mi iz Genere da novi Kofumin nije registriran za kukuruz, morat ću probati sa Actelicom, valjda je ta informacija točna.

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Evo našao kutijicu doma. Nema karence, ali ja pricekam dan dva.
bfeaf742660379c70049cffa3bdb9c26.jpg

Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
I stari i novi imaju istu karencu. 63 dana je samo onda kad se tretira svako zrno na posebnoj traci, a mi to doma nemožemo. Stoga prskaj Actelicom bez brige.

Poslano sa mog S40 koristeći Tapatalk

agro

Član
Tu od
5 Pro 2015
Poruka
89
poz

dali se topas 100ec i quadris 2,5ec smiju mjesati

hvala

Sent from my SM-J320F using Tapatalk

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Nema karence, a jedino je tako dopušteno tretirati (prskanjem na pokretnoj traci).

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
poz

dali se topas 100ec i quadris 2,5ec smiju mjesati

hvala

Sent from my SM-J320F using Tapatalk
Što će ti Topas, Quadris djeluje i na pepelnicu. Uz Quadris možeš jedino dodati nešto na bazi sumpora.

Najnoviji postovi

Na vrh