Re: hidraulični topling
Zdravo seljacki da ti objasnim za sto mi treba...
nekima ce biti smjesno, neki ce vidjeti da je ideja dobra
Dakle, na kombajnu imam cjev za kipanje koju otvarati i zatvarati moram tak oda se popnem na kombajn i vucem ju ili guram a to je jedan veliki problem, posto imam puno mlaih njiva pa ju stalno otvarati i zatvarati, da poludis od srece...
Posto na kombajnu imam hidraulicni volan, mislio sam putem takvog razvodnika "ukrasti" ulje za otvarenje ili zatvaranje cjevi za kipanje pomocu volana. Dakle, kad je razvodni ventil u polozaju "A" onda volanom normalno skrecem i vozim kombajn. Stanem, prebacim ventil u polozaj "B" i okrecem volan i otklapam ili zatvaram cjev za kipanje po potrebi. Ponovno ga prebacim u "A" polozaj i vozim dalje normalno.
Zasto preko volanam, pitas se? Zato jer je to jedina dvoradna komanda na kombajnu, pa ni s jedne druge ne mogu "Ukrasti" ulje putem ovakvog tazvodnika, a ugradnja jos jedne dvoradne komande mi se cini kompliciranijim rjesenjem nego ovo sto sam ja smislio...
Sto se Top-link poluge tice, ne znam za sto ti duza od standerdne treba, ali imas ih za kupiti kakvih god zelis duzina. Ali standardna poluga je na mom 539 urednos luzila i jos uvijek sluzi skoro 30 godina tako da ne vidim razloga zasto ju mjenjati.
Uz 549 sam dobio polugu jednake duzine, a donje poluge su 10cm duze nego na 539 i jos s 549 nisam problema imao sto se tice bilo kojeg prikljucka. Najvise ju produzujem kad kopcam drljacu i malcer, a tu imam jos navoja da ju produzim jos dosta...