• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hidraulika IMT

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,310
Kolega @MUHA je to radio i kolko znam da rješava problem propadanja hidraulike dokle god je i pumpa ispravna.
Ak se ne varam ugrađivao je kariku, manžetu i onda gumicu.
Ja sam imal isto takvu ideju napraviti, pa sam Muhu maltretiral s pitanjima, ali iz razloga da bi i povećal podiznu moć povećanjem promjera cilindra, al sam na kraju odustal od toga jer je i ovako hidraulik zadovoljaval nakon remonta.
Dok je razvodnik na pumpi ispravan ;)

Davno sam ja to tak iskemijal i slagal pojedincima.
Standard je fi 76, ja sam išel na više uz ugradnju dvije manžete, oring i kariku. Na kraju sam kariku izbacil...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,310
Ja sam kupio takav klip od Tafe-a u Dubravi kod Vrbovca. Mislim da se trgovina zove Poljoopskrba.
Žali bože novaca ako nisi uzel i cilindar jer su uglavnom svi ovakvi.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,223
Ne znam cemu pojacavati hidrauliku kad i ovak dize traktor bez utega na zadnje kotace, tj. propinje ga.
Mozes samo nesto potrgati, a opet sigurnosni ventil radi na istoj snazi i pumpa radi isti vršni pritisak tako da ne znam kako dobijes vecu snagu.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,768
Ali za svaku podignutu kilu,mora biti kontra kila. I na kraju pametniji (čitaj slabiji) popusti,tj.puca

Posljednje uređivanje od moderatora:

gss

Novi član
Tu od
8 Lip 2023
Poruka
19
Večer, zanima me ako tko od Vas možda zna što bi mogao biti problem, traktor imt 533 promjenjena nova pumpa hidraulike i sad sve super radi i diže i sve ali se kardan jako jako teško uključuje, a prije promjene je uključivanje radilo savršeno.Traktor ima jednostepeno kvacilo.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,223
Po logici stvari, jednostepeno kvacilo ukljucuje i pogon i kardan i hidrauliku.
Da li dobro odvaja pogon?
Da li oruđe pada kad pritisnes kvacilo?
Da li kardan stane kad pritisnes kvacilo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,269
Probaj uključivati još dok se pumpa vrti, tj odmah kad stisneš kuplung. Bar bi trebalo malo zakrčati.

gss

Novi član
Tu od
8 Lip 2023
Poruka
19
Po logici stvari, jednostepeno kvacilo ukljucuje i pogon i kardan i hidrauliku.
Da li dobro odvaja pogon?
Da li oruđe pada kad pritisnes kvacilo?
Da li kardan stane kad pritisnes kvacilo?
Sve radi super, kardan kad ga uspijem ukljucito stane cim stisnem kvacilo, a oruđe pada ali skroz polako, sto je isto u redu, bar mislim tako

Probaj uključivati još dok se pumpa vrti, tj odmah kad stisneš kuplung. Bar bi trebalo malo zakrčati.
Da da, zakrci ono, ali jednostavno taj zadnji zub, ona rucica, kao da tesko "uskoci" a prije je normalno skroz glatko to islo, razmisljam da li je moguce da su zupcanici na pumpi malo drugacijih dimenzija od onih na staroj pumpi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,269
Ne znam kak to izgleda..zapravo mislim da se ručicom pomiče jedna ozubljena piksa koja spaja pogon i vanjsko vratilo.
Da niste okrenuli tu piksu naopak, pa nema zaobljene zube na ulazu?

gss

Novi član
Tu od
8 Lip 2023
Poruka
19
Ne znam kak to izgleda..zapravo mislim da se ručicom pomiče jedna ozubljena piksa koja spaja pogon i vanjsko vratilo.
Da, pomice se ta piksa, ali nju nisam imao potrebe skidati, pa ne znam ni sam sto bi bilo, a ne da mi se opet skidati poklopac hidraulike🙈

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,310
Evo onda slika kaj buš znal.
fali još samo pumpa....

Da, pomice se ta piksa, ali nju nisam imao potrebe skidati, pa ne znam ni sam sto bi bilo, a ne da mi se opet skidati poklopac hidraulike🙈
Sinek, izvana nebuš popravil ništ.
Ulje van, poklopac hidraulika dole i gledaj kaj se događa.
Možda, a najvjerojatnije, ste bili grubi kad ste kardansku gurali na njeno mjesto.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,310
Nema na čemu, tek tolko da vidiš da se naopak nemre okrenuti ;)
More ali ne fercera.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,269
Davno sam to videl, pa se ne sjećam detalja...

gss

Novi član
Tu od
8 Lip 2023
Poruka
19
Evo onda slika kaj buš znal.
fali još samo pumpa....

Sinek, izvana nebuš popravil ništ.
Ulje van, poklopac hidraulika dole i gledaj kaj se događa.
Možda, a najvjerojatnije, ste bili grubi kad ste kardansku gurali na njeno mjesto.
Okej, hvala na pomoći, nema druge nego pogledati opet sve

Najnoviji postovi

Na vrh