• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

hidrodinamička spojka

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ajde nek netko laiku objasni. U taj dio dolazi ulje pod pritiskom,okreće turbinu,i tako se snaga prenosi na kotače?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to ti je kruh budučnosti , trebalo je to prije izmisliti sad više nema mogučnosti .

https://www.youtube.com/watch?v=YBW4EYVSzPI

sustav je zatvoren , u njemu struji ulje , ima pumpa i turbina , zamisli sistem kad motor tjera pumpu koja gura ulje u hidromotor koji vrti getribu , ovo je isto to sam čist nekaj drugo , xd

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Ima. I svaki Indos viličar ima klasičnu lamelu.

Znači koliko god vozač sirov bio ne može da trzne pri kretanju jer ova hidrodinamička to donekle amortizuje. Kvačilo služi za zaustavljanje dok je motor još u obrtajima jer je tad hidrodinamička još "spojena"? Ako je napunjena uljem do čepa ne radi, isto ako fali ulja? Sve je fino, samo hoće li otkazat niz brdo?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
može pocuknuti ako digneš okretaje pa pustiš kvačilo..itekak , startniji je od warburga ,xd

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Te spojke, govorim na viljuškaru Indos, bile su sklone pregrijavanju, zato na njima postoje temperaturni čepovi koji se rastope kad je temperatura previsoka, A često se nisu mijenjali nego samo lemili, A to nije nikako dobro. Nivo ulja mu je bio do sredine spojke, imao je i otvore na kućištu za brzu provjeru.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Ja na svom fendtu htio da provjerim ulje, postavio spojku sa cepom prema otvoru (nekih 80 stupnjeva) odvio cep, a ulje krenulo van, vrato sam cep nazad, pitam se da nije previse ulja.

Na vrh