• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hitner traktor šumarski

  • Temu pokrenuo jopa9
  • Datum prvog posta
J

jopa9

Guest
Hitner šumarski traktor grije se ulje u hidraulici zasto?
 
J

jopa9

Guest
ulja ima dovoljno ali se ugrije nakon sat rada da nemozes drzati ruku na rezervoaru
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ti traktori imaju filter i kad se zastopa grije se i pjeni ulje,i hladnjak tog ulja pa si to provjeri i ocisti.
 
J

jopa9

Guest
Temperatura se penje do 80 stupnjeva a onda se tesko mota i vitla nemaju jakosti. Filter je promijenjen novi.Dali bi mogao igrati ulogu razvodnik prednje daske a ona radi normalno?
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jedino ako se zastopal ili zastekalo nekaj da nema dovoljan tlak i protok ulja pa zezaju volan i vitlo al,jel cvili kaj kod motanja volana ili kod tezeg vitlanja?
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Temperatura se penje do 80 stupnjeva a onda se tesko mota i vitla nemaju jakosti. Filter je promijenjen novi.Dali bi mogao igrati ulogu razvodnik prednje daske a ona radi normalno?
80 nije previše , ali je previše za tvoju pumpu ..
Termovizijska kemra bi ljepo pokazala gdje se grije pa bi lakše riješio problem .
Jel si kupio novog ili polovnog ?

Da li i drugi s takvim strojem imaju slični problem ?
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,909
mozda neko mehanicko ostecenje neke od cijevi,(svijena u cvor ili ako je metalna spljostena) pa je smanjen protok, ako nije to moguce da neki od razvodnika zajebava, ostalo su male snase, treba da vidis jel se grije kad stroj samo radi bez upotrebe hidraulike ili samo kad koristis odredjene komande, dakle uplais stroj das mu okretaje do pola i tako ga ostavis e ajmo rec sat vremena ako se ugrije tada onda vec otprilike znas gejd mozes tsraziti kvar, ako se tad ne ugrije onda prati u radu sa kojom komandom kad radis se grije pa tad napadaja na taj dio.
 

vuki6

Novi član
Tu od
4 Sij 2014
Poruka
22
negdje je smanjen protok ulja,preklopljeno crijevo,ili nešto slično, o kejem se točno traktoru radi?
Stvara li ti mjehure zraka u rezervaru ulja?
 

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
općepoznato za te traktore je u šumarijama, da oni imaju kiler (hladnjak) za ulje, i jednom stroju su mjenjali uljnu pumpu, a uzrok krepavanju pumpe je bilo kipuće ulje u njoj, sve zbog nečistoće hladnjaka ulja.
neznam na kom principu funkcionira njegova hidraulika, al znam da je s baš tim traktorom o kojem pričam, bio problem nakon pola sata vožnje si ga jedva mogo motat a vitlo nije išlo nikak, skroz oslabilo, a prednji nož je odapinjo u zemlju i dizo ga u zrak.
nakon zamjene pumpe, ulja i ispiranja svega, radio je kao nov
 

Matija001

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
69
Jel zna tko što o webasto grijanju na malom hitneru. Riječ je o modelu iz 2009. god 55ks.

Prebačen sam sa motorne pile na traktor i vidim da imam grijanje a ne radi.Gdje se može nešto vidjeti izvana. možda kakav filter ili nešto slično?
 

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Eco trak 120 zračno hlađen ima na kućištu filtera ulja ventil sa kojim se otvara protok vrućeg ulja u unutarnji hladnjak preko kojeg ventilator puše vrući zrak u kabinu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh