• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hobi uzgoj presadnica povrća - Lampe

mmatic123

Novi član
Tu od
4 Tra 2023
Poruka
14
Pozdrav društvo,

U zadnje dvije godine počeo sam iz zezancije sam sebi uzgajati presadnice povrća, samo za kućnu upotrebu, uzgoj na otvorenom.
Ali nije to ni blizu onih koje se mogu kupiti iz profesioalnih rasadnika, razumljivo, kasnije dospijevaju za sadnju, izdužene, tanke, itd.
Pretpostavljam zbog više a ne zbog jednog razloga.
Čitam teme i vidim da je mladim presadnicama potrebno svjetlo za razvoj, od 12-16 sati dnevno.
Ali što više čitam sve manje znam :(. Vidim spominju se neke HPS, MH i LED lampe ali ne znam šta bi meni trebalo, da je učinkovito
a ne preskupo, obzirom na mali broj presadnica (uzgoj je na otvorenom, Dalmacija).
Naime, uzgajam samo cca 50-ak sadnica rajčice te po 20-30 sadnica paprike, patlidžana, dinje, krastavca i lubenice. To je sve.
Ako netko ima volje i vremena da mi savjetuje koju lampu kupiti da može zadovoljiti navedene presadnice bio bih mu zahvalan.
Može i u PP.

Hvala

Najnoviji postovi

Na vrh