Ja sam imao napravljeno od T150 i to je za mene očajno bilo. Za cijeli dan nisam mogao više od 10 metara drva isajlati. Jedanput dovučem i ono vruće, drugi put ono vrelo, treći put ono kuva i iz njega ključa ulje i izlazi gore na iber, i to na jebenih 1000 o . Pokušavao sa hlađenjem ulja, pumpa hladnjak sistem 20l ulja, jednu sezonu radio i prestalo da cirkuliše ulje. Kada sam ga otvorio u ulju jedno 3 kg bronze otišlo u špenu, te se natalozilo u kuçištu. Onda odlučim da iskonstruišem sadašnje vitlo i napravim sami vrh. Sutra ću poslikat šta je i kako izgleda pùžno kolo nakon tog rada. Ali nije samo to problem, već duga osovina koja se od naprezanja savine i semering koji zatvara kućište kad se opteretiti ispusti veću količinu ulja. Na vitlu 110, 150 i tom od prage je semering do doboša oko 180 mm, i kad se skop nategne dolazi do curenja ulja.
Zbog tog iskustva sam se i registrovao na forum da ako neko želi da čuje moje mišljenje
Neko od kolega forumaša je radio to vitlob od prage, video sam slike, ali poslije što je napravio nisam video ni jednu sliku rada ili neki video. Ako se neko od kolega sjeti nek to potvrdi.