Da sve može, ali to nije najbolje rešenje, imaš gubitak u prenosu snage. Imaš skup skolp pimpa+hidromotor+rezervoar, sistem se grije pa je obaveza i hlađenja, prečistac ulja. Pa vidi koja je razlika.Zar se ne bi mogli staviti pravi ležajevi na osovinu i gore veći lančanik a na hidromotor manji umjesto puža? Kad već ima slagač onda da ga iskoristi.
Gledaj ja razumijem želje ali one su nekad daleko.Ovo je samo primjer, možda nije najbolji ali ne treba se toga strogo držati. Ako čovjek ima volju zašto da ga ne složi tako, ako funkcioniraju pogoni na strojevima zašto ne bi i jedno vitlo. Bolje da tko ima iskustva preporuči kakav hidromotor da uzme.
Jedna ispravka to vitlo od prage nema na sebi semering u kućištu do doboša već ima azbesnu špagu koja nemože da zatvori ulje. Po mojim procjenama tu je jedino vrijedno pomena ovo.Budem sutra
mene osobno je to što se moje vitlo vrtilo u lijevo i ima slagač sajle, moja ali isključivo moja pretpostavka je bila da će me preko hidro pogona u startu doći malo više, ali sam mislio da ću riješit problem vrtnje u lijevo jer bi mi bilo onda svejedno na ručki samo premjestio crijeva i dobio bi smjer vrtnje koji mi treba, a ujedino sam mislio si olakšat izvlačenje sajle koje mi se činilo da bi moglo biti poprilično teško preko svih tih zupčanika i svega. Ali to je bilo samo moje mišljenje jer nisam bio upoznat s time.Mene je oduvek zanimalo kad citam ovde po forumu malo, malo pa neko hoce vitlo sa hidro pogonom, sta ljude tera na to?
Lanac i dva lancanika, em jeftino, em jednostavno i nista vise ne treba vecini korisnika.
Ne kazem ja da ne treba da radi, vec me cudi zasto neko komplikuje i poskupljuje nesto. Kad vec spomenu URSUS i prednji hidraulik, bas sam poceo da pravim jednom coveku za C 360.Zašto da netko ne radi ako ima volje i sredstava? Ja sam napravio prednji hidraulik za ursusa ne zato da mi je bio neophodan nego da sebi dokažem neke stvari, čovjek treba istraživati i učiti. Puno puta su me izrade koštale više nego gotova stvar u dućanu al ako je volje da čovjeka tjera na kreativnost i rad treba onda ići u projekat, nebitno da li je stvar u vitlu ili nećem trećem.
Ja sam razumeo da si ti planski kupio to vitlo za taj projekat, sad kapiram da nisi.mene osobno je to što se moje vitlo vrtilo u lijevo i ima slagač sajle, moja ali isključivo moja pretpostavka je bila da će me preko hidro pogona u startu doći malo više, ali sam mislio da ću riješit problem vrtnje u lijevo jer bi mi bilo onda svejedno na ručki samo premjestio crijeva i dobio bi smjer vrtnje koji mi treba, a ujedino sam mislio si olakšat izvlačenje sajle koje mi se činilo da bi moglo biti poprilično teško preko svih tih zupčanika i svega. Ali to je bilo samo moje mišljenje jer nisam bio upoznat s time.