koje drvo režeš ?, suho mokro?Lanac je original, ali sam primetio kako god da zategnem lanac u nekom momentu se stvori piljevina na zvezdi i zaglavi je. Mislim stvarno ne mogu da verujem. Još krivlje mi je što me je optužio da sam nasilno osovinicu za zatezanje oštetio. To je novo i tu nema mnogo razgovora kad je nešto u garantnom roku. Ali čudi me da štiti uvoznika. Van pameti.
A jeste mač baš mnogo tanak, bolji su stari bili. Nekako ovo sve deluje nežno. Kad je jedan profesionalni prodavac drva video moju testeru razočarao se samo tako. Ako su ovakve plastične teško njima jer neće moći da ih se nakupuju njih i rezervnih delova. Čovek ima tri testere Hq365 stare desetak godinu koje u svakom momentu moraju da budu spremne u šumi i koje su vrlo pouzdane ali u jednom momentu će ih morati zameniti za slične mojoj.
E zeza mene baš lepo 555. Sam motor je ok međutim mač mi pravi problema. Od početka mi spada lanac, glavi zvezda i tad spadne lanac tako se polomi onaj pipak i iskrivi osovinica što zateže lanac. Testera je pod garacijom ali su mi ladno uzeli 20€ za novu osovinicu i pipak. Kažu da sam nasilno to oštetio udaro čekićem hahaha... Nisam mnogo radio sa njom i lanac je spao tridesetak puta u proseku na pet metara drva tri puta. Proglasili me da ne znam da zategnem lanac. A eto sa testerama se družim okruglo 30 godina. Moje mišljenje je da je mač feleričan i čudi me samo čije interese štiti ovlašćeni servis?!? Zar je toliki problem da se zameni jedan običan mač. Mene će to dodatno koštati oko 35€. Sad i da se ozbiljno pokvari ne mogu da je nosim u servis jer ne govorim sa njima. Jedva čekam da je prodam i uzmem nešto pristojno u vidu Sthilla ili Oleo Maca.
hrast , naročito suhi zna dobro napuniti sve kanale i rupica , tak i ispod lancaŠto zapadne, i suva i mokra, oborena i odmah se krate na cepanice ili neko zovne u dvorište da se istružu drva ima posla za testeru samo želim da bude pouzdana naročito dok traje garancija.
Razmisliću da uzmem bez zvezde, nego da pitam da li može novi mač da bude Oregon a da ostane isti lanac. Imam dva lanca. Pošto originalni mač je valjda Husvarnin.