• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Dimnjacar

Novi član
Tu od
20 Velj 2017
Poruka
9
Jèeeeee napokon je upalila! Nakon jucerasnje drame dodjem jutros i upali od prve. Morala je prenociti da navikne na novi teren

Bendelja

Član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
153
Nema cekanja samo gas bar se lanac nece ugrijati dok ga kisa hladi. Kakve su cijene lancola kod vas u Sb u Bj 65 kn 5 litara u Masivi

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Kažem ja da će naredni dan upaliti na prvu. :D

Jednom smo i mi tako pokušavali sve i svašta nekih 40 minuta, došao i komšija koji svaki dan radi u šumi, ma ni da se javi.

Ubacimo je u gepek i pravac servis. Uze je čovjek u ruku, potegnu uže i sastavi kao da je radila do prije par minuta. :) Valjda se uplašila majstora. :D

Posljednje uređivanje:

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Kolega dimnjacar koliko si platio 365 ako nije tajna,,,ja imam 2 komada i samo rijeci hvale..Neka te dugo sluzi.

Sto se tice lancola kupujem po 10l pakovanje kosta 100kn kod nas u bosni.

Dimnjacar

Novi član
Tu od
20 Velj 2017
Poruka
9
4800 kn. A sto se tice lancola, jednom mi je stari majstor rekao da je najbolje ulje za lanac ono koje ne moras platiti. Pa ja tako godinama...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Krivo, bar iz mojeg skromnog iskustva.
Imam ulja gradacije 320, slično ko Lancol, ali ne podmazuje tak dobro, tak da ipak kupujem originalni INA Lancol.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne nisam. Znal se zacvikati i na oko nije tak mastan kak od Lancola.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ moja starica je većinom dobivala pregoreno ulje i nema brige sa lancom a za Božič dobije pregerono od auta (seleniju) tad je vesela i samo dere po benzinu a bogme se i čuje no nije Hus..... pa more tak .:(giggle):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Željko, nije ni čudno da je dobro, kad moreš brojiti zube kak brzo lanc ide :D:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Zato imenjak iz Kž-a ima lijepo crno sušeno meso sa specifičnim mirisom koojeg ni jedan sladokusac nemre odgonetnuti od čega je ..... :D:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo ja kupil kod kuma neko jeftino gusto pa ga rijedim s suncokretovim uljem koje je negdi 7kn l.Zeljkec,te ne pece savjest jer zagadjujes prirodu,znam da nisi jedini,valjda si ne zabil da su nas v socijalizmu vucili da cuvamo prirodu.:s:
Ak nemam za ulje nejdem v sumu ili jestivo ulje kaj nije vec za upotrebu precjedim te je za lanac dobro.:drink:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Imam još 4 novije pile one su na novom ulju a kaj se tiće ekologije rođak sa 533 zagadi šumu više jedan dan nego ja cijelu godinu . Imenjače panjevi za sušenje se biraju tj otac na to pazi .

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Popravljo sam več par pila u kojima se koristilo bio ulje.Dok je pila u upotrebi je sve ok,problem nastane kad stoji par meseci tad nastane na kanalima za ulje plast stvrdutog ulja i zamaši kanale.Lanac ostane bez mazanja i po kučištu oko pogonskog zupčanika ostane plast kao smola i jako težko je to opet sve očistit.Najbolje je trošit pravo ulje,rabljeno preceđeno je tak tak a bio ulje samo problemi.Kad se radi nek bude i bio ali poslednji rezervar pred kraj rada pravo ulje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zna li netko kak očisti pilu od smole crnogorice? Doduše, već se i osušila.
Zasrane su i prednja i zadnja ručka, kao i spremnik ulja (ispod auspuha).

Bendelja

Član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
153
Industrijski aceton ali s time pažljivo. Kad sam već tu da priupitam iz moje 359 malo curka ulje pa tamo gdje stoji sve bude masno, a i nezgodna ne prevoziti u autu, gdje god da je ostaviš ostane masno. Šta je za činiti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nebi se usudil acetonom.
Benzin... budem probal. Ćaća je išel strugati zadnju ručku šaberom... i ne trebam reći kak sad to izgleda, a pila je praktički nerabljena.

Bendelja

Član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
153
Benzin za čišćenje, ne bi trebao otopiti plastiku. Vodeni papir za brušenje finoće 800, 1000 ili 1200, šprica za vodu i pomalo za jedan dan ona je kao nova, ostati će samo dublja oštećenja. He to se dogodi kad ti to ne znaš a stari je očistio svoj dio tvoj još uvijek od smole.

Takvim papirom i veće finoće se poliraju prednja svjetla na automobilima i nema risova,

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh