Pa tak ti KIA daje 7 godina garancije na aute, ali si dužan auto održavati u ovlaštenom servisu, plaćati njihov materijal i rad po njihovom normativu (naravno da se to može napraviti u pol cijene ili niže ako sam mijenjaš ulje).
Ne vidim u čemu je tu problem (osim u tomu da se uvijek mora platiti).
A meni po mome shvacanju nije isto garancija na auto i na motorku... nemaju nista zajednicko(da ste s nekim trimerom usporedili onda OK)...
Ako gledamo na autu pod obavezno moras mjenjati ulje i filtere, to je potrosna roba, kao recimo na motorci lanac i vodilica... i to se podrazumijeva da placa kupac... i da ne ulazi u garanciju... ali ove neke ostale stvari(pregled, dijagnostika) koje zapravo oni iz servisa rade preventivno da bi sprijecili neki veci kvar(a ulazi u garanciju) i time zapravo oni štite sebe...zato mi malo nelogicno da te troskove snosi kupac...
Ma nije problem u nicemu sto se tice ovoga, plati i šuti-nema druge... nego postavio sam pitanje da vidim tuđa shvacanja i razmisljanja po pitanju toga...
garancija je samo mamac za naivne ...a košta samo živaca
Tocno tako... to ste dobro rekli... pitam se zapravo ima li i smisla ikakvoga... vise mi zvuci kao neki marketinški trik... da kupce privuku... kazu 2 godine garancija... s tim da su te odma skoro u startu vec spustili na 1 godinu, i da se desi kakav kvar pitanje je kakav bi ishod bio... vjv. bi kupac bio kriv jer nije ispunio neko od pravila....
Oprostite, ne snalazim se jos najbolje po forumu pa sam zakomplicirao, ne znam kako se brise prethodni(identicni) odgovor pa bih molio moderatora da to ucini... hvala
Meni kada je isticala godina dana garnancije, na nekih 10 dana prije isteka normalno je odnio na servis i rekao kao da ne radi dobro i uzeli bez pogovora i prikopcali na racunalo i pregledali je detaljno i naravno nisam nista platio. A posto kod nas nema opcije na plus jos jednu godinu nisu ni produzili, a nema ni potrebe ako je sluzila godinu dana bez kvara i sljedecu ce sigurno, tako da ta godina i ne znaci nesto puno.
Dobro, to je OK i tako bi trebala funkcionirati garancija... u mome slucaju placas sto je spoji na racunalo i onda ako ima kakvih gresaka-kvarova platis naknadno sto su ti to popravili... i koji je onda smisao te garancije sto su mi kao dali?
Mozda eventualno da pukne radilica, ili tako neki veci kvar da se desi bi prihvatili pod garanciju, ali pitanje kako bi se i tad odvila situacija....