• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Pa nije bas da je svaki dan u upotrebi ali nije ni da ne radi,onako osrednje!Koja jw procdura npr samo skidanja tog stitnika pumpe i kvacila??Sto se treba klip zaglavljivati,i kako??Mislim da sam kompresorom naduvo ispod kvacila svega i svacega,sto obicnim ciscenjem,cetkom,ne bi bio slucaj,ali opet kkompresor ekstra odradi sve ostalo!
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Kolko je meni poznato zaglavljivanje klipa radis da uguras spagu u cilindar,spaga ga blokira da nebre dalje.Pa onda mores otpustit kvacilo,no iskreno to sam do sada radil jednom u zivotu.
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Malo ostrenja,valjda ce biti sve kako treba!
 

Prilozi

  • IMG_20200502_141458.jpg
    IMG_20200502_141458.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 55

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
203
Pozdrav svima!
Posjedujem motornu pilu Husqvarnu 435 i u zadnje vrijeme sam primijetio da ima problema sa podmazivanjem lanca. Dakle, poslije potrošenog rezervoara goriva, u spremniku za ulje ostaje malo manje od polovice spremnika. Također se i lanac dosta grije do te mjere da se ne smije niti dirnuti. Šaraf za štelanje količine izbacivanja ulja ovaj model nema, kao i 440 i možda čak 450. Dobro sam propuhao pilu sa zrakom, kao i onaj kanalić za izbacivanje ulja, očistio dobro vodilicu, ali se problem i dalje javlja. Negdje na netu sam naletio na informaciju da te pile imaju loše riješen sistem podmazivanja lanca te da to dolazi do izražaja nakon nekog duljeg vremena posjedovanja i korištenja. Da li je netko imao takav problem sa takvom ili sličnom pilom?
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
203
Je, pronašao sam ga, ali vidim da je kompleksnije nego što bi trebalo biti. Filter je jednim manjim dijelom unutar spremnika, a drugim (većim dijelom) unutar same pile... Tako da bi se skinuo cijeli filter, trebalo bi pilu rastaviti.
 

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
151
Vecina ovih novijih testera ima plasticni zupcanik koji tera radilica i sve to radi dok piljevina ne zadje izmedju zupcanika i radilice nakon cega nastaju problemi tipa smanjenog a kasnije nikakvog podmazivanja. Potrebno je izvrsiti demontazu lamele i poklopca/zastitnika ovog plasticnog zupcanika,ocistiti sve to,produvati kanale i pregledati/zameniti taj plasticni zupcanik te montirati sve ostalo...
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
203
U mojem slučaju, taj zupčanik je još uvijek u dobrom stanju te nema nikakvih tragova istrošenosti, kao i ostali sklopovi. Sve je već rastavljeno, ispuhano, očišćeno, montirano i isprobano. I dalje je sve isto. Još samo preostaje taj filter ulja i njegovo čišćenje ili eventualno izmjena.
 

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
151
Napravis kuku od zice i izvuces filter napolje;filter bi trebao biti na kraju creva kao i za benzin sto je ... koji je tacan naziv testere?
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
203
Ne može se na taj način fizički izvaditi. Tanji dio je unutar spremnika ulja, a onaj veći je unutar pile pa se mora rastavljati... riječ je o Husqvarni 435
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Citajuci pozornije post,cini mi se normalno da trosi manje ulja od goriva,no ti znas jel uvijek tak bilo.Dal ti nije lanac pritegnut previse ili los list,lancanik,ak sam dobro skuzil ovaj dio je ujedno filter no nekaak grubi ili je u njemu jos finiji,neznam na moji 353 ima normalni filter.

ps.valjda ti nije tup lanac,meni zet skuril list,pili li ga pili a vidi da se dimi zlanca🙈
 

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
203
Haha, dok se zdimi onda je već kasno :hahah:
Osobito pazim da nije tup lanac, da je pravilno dotegnut, da je dobar list. Nije uvijek tako bilo, tj. prije je znalo ostati malo ulja što smatram da je normalno, a sad ga previše ostaje. Skoro pa pola spremnika. Čak sam probao sa rjeđim uljem od lancola ( SAE 30), međutim nema promjene. Čekam da se neko javi sa istom 435 ili sličnom pilom 440, 450 pa da vidim kak se kod njih pila ponaša nakon dugogodišnje upotrebe. U međuvremenu, dat ću nekom da rastavi pilu i pogleda taj filter jer je jedino on i ostao za provjeru. A ako i dalje bude isto, pila će se prodati za simboličnu cijenu i vama ostaje za dobro razmisliti da li ćete kupovati taj model i one iznad koje sam spomenuo upravo zbog takvog problema koji imam danas.
 

scarlet

Aktivni član
Tu od
11 Lis 2018
Poruka
221
Logicno bi bilo dabse to moze izvaditi,jer ima ta poluga za odvrtanje,i vjerovatno jenispod nje fini filter koji se cisti!!Nema,po meni,logike da se ciscenje filtera ulja mora raditi u servisu i to rastavljati pilu 🙄Na mojoj 365 cini mi se da se izvlaci citav filter sa crijevom......bilo mi sumnjivo sta lupka po rezervaru kad je prazan😃Nego jedno pitanje..cistio filter zraka juce i karburator Walbro....jeli to standard za Husqvarnu ili imaju i neki bolji??
 

Najnoviji postovi

Na vrh