• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Poštovani posjetitelji, cjenjeniji članovi, dragi gosti! Svi dragi šumari i ljubitelji šume, ptičica, životinjica u šumi, drveća,
Želim vam skrenuti pažnju da se husqvarna kupuje u husqvarni, u ovlaštenim trgovinama, a ne u dućanima sa smjesom za piceke, posejami za pajceke. U raznim drugim dućanima koji imaju x proizvoda sumljivo podrijetla.
Ili ispod cijene negde.
Kad se kupi orginal onda je to to, orginal.
Made in Švedska.
Husqvarna je broj 1.

Npr ovo mi je sad kod ruke, sve Švedska tehnika i tehnologija. 🇸🇪🇸🇪


 
  • Like
Reactions: H&S

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
919
Je isto ko stihl samo u ovlaštenim servisima. Evo još jedna slika. Znači oregon. Turpije kina tako kapetane dosta si pametovo i uništavo temu.
 

Prilozi

  • 20230915_172942.jpg
    20230915_172942.jpg
    27.2 KB · Pregleda: 31

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,602
Da, nije ni cudo sto je onakva cijena ovog lanca. Ove spojnice uopce nisu original Oregonove. One imaju crticu na sebi. Ove su mozda cak i kineske. Velik broj zubi sa zlatnim spojnicama upitnog podrijetla, da sam na tvojem mjestu, ja uopce ne bi stavljao ovaj lanac na pilu iz sigurnosnih razloga. Svašta danas trgovci prodavaju u ime profita.
jbga, do danas sam potrošio 8 ili 9 rezervara goriva sa tim lancem i niti se rastegao niti je pukao...a nije se niti istupio :unsure:
 

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
55
kladim s da mahle radi klipove za jedne i druge
Da, i u starim Husqvarnama i stari Jonsered i nove Husqvarne serije 5 imaju Mahle klip i cilindar... to sam vec radio tako da imaju 😃 evo od 550 xp stavim slike promijenio sam klip i cilindar jer mi zaribala, mozda bi spasio cilindar da sam prije stavio novi klip kad me pocela zajebavat lagano..i bilo je original oznaka H i nize pise Mahle..
 

Prilozi

  • IMG_4319.png
    IMG_4319.png
    183.5 KB · Pregleda: 24
  • IMG_4312.jpeg
    IMG_4312.jpeg
    96.5 KB · Pregleda: 24
  • IMG_4310.jpeg
    IMG_4310.jpeg
    59.9 KB · Pregleda: 24

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
55
Pa da nemoguce je😃😃 ali to je bas ova 😉
 

Prilozi

  • IMG_4317.jpeg
    IMG_4317.jpeg
    52.4 KB · Pregleda: 41
Posljednje uređivanje od moderatora:
  • Like
Reactions: ZJ

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,356
Pa šta je radio mikro čip, kakvu je pravio smješu. Nije valjda da si ga isključio.
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,356
Ma eto pade mi napamet nešto. Bilo je rasprava ovdje u više navrata, kakva je uloga elektronske dize ili tog famoznog mikro čipa, gdje sam izrazio skeptičnost. Pisano je o ulozi, jedan kolega je postavio i video simulacije, sve su to teorije a praksa i realnost nešto drugo. Pogotovo što su neki pisali zato što su nešto načuli pa hvale kao da prodaju a ne kupuju.
Kolega " 402 ovo nema veze sa tobom i tvojim pilom sve se dešava i kvarovi će postojati ma kakvi bili savremeni motori. Smo što te kvarove više nemogu rešavati obični ljudi. Prvenstveno je to razlog u izradi novih uređaja I mašina.
 
  • Like
Reactions: 402

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
ako čip brine o okretajima , a pila iz nekog razloga ne može postići okretaje jer je npr lanac tup..malo ishabana , prljav filter onda čip nema drugo nego smanjivati gorivo..e tu smo di smo = siromašni

za zatvorenu petlju treba puno više senzora , ajde googlajte školovani?
 

402

Aktivni član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
55
Mogu ti rec iz iskustva ne ono sto sam cuo i tralala....
nije problem u cipu ili autotune elektronici, dok je stvar nova radi b.p. i to radi dobro... jos uvijek je na njoj original sva elektronika, samo sam sad kad je dobila nov cilindar stavio i nove membrane, znaci izdrzi ova elektronika vise nego ovaj klip... problem je u nasem odrzavanju barem mislim tako, cinjenica je da ova serija 5 nije ni blizu toliko izdrzljiva kao sto su bile serija 2 i 3 ono je trajalo duze nego gazda 🙃 i da se promjeni klip kad osjetis da to vise nije ona prava snaga onda bi i cilindar izdrzao, a ja to nisam napravio i otislo mi sve u k* ali kao sto sam reko elektronika auto tune dobro radi svoj posao ali je losiji material klip i cilindar nego sto je na seriji 2 i 3... zato ne treba da trazite greske u autotune 😉
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,356
Ma bili su komentari i u boga se kunu kako to sve parametre kontroliše. Ne sve, nemože sve odraditi, radi u određenim(zadanim) parametrima. Matrijal, nebi o njemu otišao bi daleko, ali šta je sa podmazivanjem tu se pojavio priblem. Kakav je atmosferski zrak, redak zrak, suh , nizak pritisak na visini 1000. Ili 2000 metrara, visoke dnevne temparsture, to je razlika, ozbiljan problem. Ako neka pošiljka goriva nije odgovarajuće oktanske vrednosti. Zbog toga sam i bio skeptičan jer poznavajući mogućnosti običnog karburatora to se lako uređuje. Šta u radu mogu na tom.
To sam navodio da u ozbiljnim visokim temperaturama pila mora biti korigovana ili preživljava teške posledice.
Ovakvi su realni uslovi koji prate svaku motorku, jedne sam naveo kao posledicu loše naostrenih lanaca na prethodnim komentarima.
 
  • Like
Reactions: 402

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
ja bi se debelo složio s tobom , sad me jako zanima kako to radi ..i budem istraživao ..
Ali ono kaj je sigurno da to može raditi savršeno samo dok je svaki dio sustava ispravan .Klip , lanac , filter , sve
Jer ni jedan nova tehnologija ne trpi "šepavce" koji moraju raditi skupa .
 
  • Like
Reactions: 402

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,356
Ovo postaje kao kosac koji nosi kosu komšiji da je poklepće ili da je naoštri, a priča o vrhunskom košenju i još bi se takmičio. Moja razmišljanja su da proizvođači time vrše monopol jer nema više čačkanja kao ja i slični po tim strojevima. Za firme idealno, kupi, servisira i to. Ko radi malo, kupi to će da gura dugo. Ali za one koji kreću sa nule, e tu nema mjesta, džaba što bi znao i htjeo nemože da popravlja mora do servisa.
 
  • Like
Reactions: ZJ

Green23

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2020
Poruka
175
zato jer je marketinški istisnuta sa modelom 572xp, eto.

BTW, imam u ruci novi lanac iz Husqvarne, .325, 1.3, full chisel. Nije još u prodaji, a ja javim iskustva. C33.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Po meni, po mojem saznanju je to pila čak i bolja od 572,meni se jako sviđa.
Prvenstveno kaj se manje vrti od 572.
Ako bum novu pilu kupil kupil bum 565.
Jer zbilja husqvarna je top vrh brend.
Prate novu tehnologiju u stopu, to je jako bitno.
 
  • Like
Reactions: H&S
Na vrh