• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Husqvarna motorka

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,608
IMG_20261010_135021.jpg
Ovo je možda u dva mjeseca, nije bilo pospremanja. Negdje ok 70l mješavine otišlo. Nikada zeleni, uvjek ide crveno nekad i najobičnija. Šta reći oko videa, pogledao davno. Oko vrste ulja nebih ni riječi, jedino se slažem da se motorka ne posuduje niti ide u tuđe ruke, i da operater mora imati sluha. Ovo zadnje sluh vrlo rijetki posjeduju.
Kaže u par dana, period visoke temparature suh kiseonik. Operater bi morao podesiti smješu rasplinjačen da je bogstija i smanjiti visoke obrtaje, to se jednostavno mora ako se traži dug rad, zahtjevan rad. Takođe bi naglasio držanje kontinuiranog broja obrtaja bez obzira na zahvat, prelaz ili preuzimanje u rezu. Gledao sam mnoge koji uredno podešene motorke dovedu u pregrijano stanje zbog lošeg rukovanja. Skoro post 4623, sam postavio gdje se moze pogledati taj jednolični zvuk tokom cijelog reza. Prema mojem videnju ja još uvjek prednost dajem motorkama koje se u radu mogu korigovati. Nigje nisam našao da neko piše o nadmorskoj visini, temparaturi zraka, vlažnosti zraka to su promjenjljivi parametri koji utiču na cjelokupnu smješu zrak- gorivo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,368
... Prema mojem videnju ja još uvjek prednost dajem motorkama koje se u radu mogu korigovati. Nigje nisam našao da neko piše o nadmorskoj visini, temparaturi zraka, vlažnosti zraka to su promjenjljivi parametri koji utiču na cjelokupnu smješu zrak- gorivo.
Ne znam kak se radi kalibracija na Husqvarni (na ove dvije 555, s Autotune), no na Stihl Motronicu je to vrlo jednostavno...puno lakše nego šarafiti po rasplinjaču "na uho".

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,456
Gledal sam taj video odavno.
Pošto na jube tube ne komentiram pital bum ovde.

A jel smije obrnuto?
Da probam pitati drugačije.
Zašto ove neke druge na crveno mogu, a ove traže ulje specijalne nijanse boje, određene oznake, na bazi jasmina...?

Nisam čital upute od nijedne.
Piše li u uputama da je neka posebna vrsta ili oznaka ulja obavezna ili je samo preporuka?

dejan.d

Dobro znana faca
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
1,099
Ne znam kak se radi kalibracija na Husqvarni (na ove dvije 555, s Autotune), no na Stihl Motronicu je to vrlo jednostavno...puno lakše nego šarafiti po rasplinjaču "na uho".
L se pusti u radu na leru 2 minute. H se reže konstantno 2 minute.
Kaj je najbolje zna svak za svoje, ja sam pustil skupa stihl i husqvarna ulja. Dok dobij sintetika ester za manje pare .

• Like
Reactions: ZJ

dejan.d

Dobro znana faca
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
1,099
ler gas (L dizna) 2 minute da se kalibrira
ta dobro razloži i demonstrira. bivši serviser husqvarne.

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,456
Bože baci kamen i budi precizan pa uništi huskvarnu i štila i vrati dobar stari šerafciger i majstora kojem slon nije prdnul u uho

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,368
...i vrati dobar stari šerafciger i majstora kojem slon nije prdnul u uho
Sve ovo je zato a takvih ne bi trebalo...na žalost

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
2,016
Sa Jonsered 820 koristio sam INA dvotaktol 4% godinama i nikakvih problema nisam imao, jednom natočio gorivo sa stihl crvenim i u drugom rezervaru pila zaribala, dok u isto vrijeme kolega čije sam gorivo tada koristio radio sa 048 bez ikakvih problema sa stihl crvenim.
Poslje sam kupio Jonsered 2165, isto koristio ina dvotaktol i nikakvih briga, jednom natočio od drugog kolege mješavinu sa inol/nešto dvotaktolom i pila zaribala.
Kada sam kupio prvu husqvarnu dobio sam preporuku koristiti husq XP ulje ili HP Ultra (uglavnom sintetika) ako koristim i radim sa pilom puno, inače da može proći i LS+ ili hp super (polusintetika) Od kada radim tako a tome je skoro 10 godina nikad mi niti jedna pila nije zaribala. Kako god tko hoće i želi ili kako god tko zna neka radi, ne želim nikome mudrovati ali ja radim i zadovoljan sam ovako.

Na vrh