Da vas pitam nešto CAN YOU DIGIT?
Hrvatska proizvodi 12 000 GWh i do 2020 godine čini mi se mora imati 20% iz „eko“ proizvodnje. Gigavat sati nisu isto što i gigavati, ali zbog gubitaka koje HEP prikazuje kao 30% i godišnjih remonta može se izrčunati kao proizvodni gigavat na 2 gigavat sat.
Daklem 20% od 12 000 GWh = 2400 GWh / 2 snaga kapaciteta bi trebala u eko proizvodnji biti 1200 GWh. Ajd neka to još iz ne znam kojeg razloga umanjimo 10 puta!!! Ispadne 120 gigavata.
Idemo dalje:
1000 Mw = 1 GW
Ako su političari vlasnici 10 mw a sigurno će je imati oni prvi, znači da množimo x 100 da bi dobili jedan jedini 1 GW a imamo predviđeno bar 100. Znači svaki političar iz sabora će zaraditi 100 milijuna eura. Kako?
1 kwh – plaćamo cca 1 kn
10 kwh 10
100 kwh 100
1000 kwh 1000 – 1 megawat
10 mwh – 10 000 kn/h
100 mwh – 100 000 kn
1000 mwh – 1 000 000 kn – 1 gwh
10 gwh – 10 000 000 kn
100 gwh – 100 000 000 kn
1000 gwh – milijarda kuna
12 000 gwh – 12 milijardi kuna
„EKO“ što nam nalaže EU!
1000 gwh – 4 milijarde kuna
2000 gwh - 8 milijardi kuna
2400 gwh – 9,6 milijardi kuna
Zaključak struja kroz 7 godina će poskupiti minimalno duplo!!! A netko će cca 1,3 milijarde eura staviti u torbu!!! Netko će uposliti svoje proizvodne kapacitete, a mi ćemo plačati skuplje. To VAM je EU!!!!
Ovo je jedan primjer, a znate koliko nam ih nude HA HA
1,3 milijarde može biti 13 milijardi jer sam iz nekog razloga smanjio 10 puta.
Ukoliko šutimo ne bunimo se i punimo proračun EU biti će struja skuplja samo za duplo, ukoliko radimo nerede, demonstracije i ostalo struja će poskupiti. I jedino u što će nas političari uvjeravati je da nije do njih nego do EU propisa i uvjeta koji smo potpisali!!!
Ha ha nećeš moći ni čušku im opaliti jer su simpatizeri glasli za ulazak u EU.
Post je dugačak, ali vrijedi svaku minutu tipkanja i čitanja
Evo jedan poduži post kako zaraditi u politici milijun eura, legalno!!! Malo glazbe za ugođaj.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=YsfBSs5bDbE
Primjer istočnog slavonca koji je uspio ishoditi 60-tak dozvola i uloži vlastita sredstva.
Čovjek sa istoka Slavonije je dao intervju za novine kako se želio baviti sa nećim što nitko ne radi, bez konkurencije i otišao u posao sa solarnim pločama za proizvodnju električne energije. Nakon 2 godine ishođenja dozvola i uloženih cca 420.000 kn, krenulo je. Svu proizvedenu struju prodaje HEPu po povlaštenoj tarifi od 4 kn/kw (mi plaćamo ispod 1 kn) narednih 12 godina.
Investicija po njegovim rijećima se isplati za 7 godina. Zanemarimo bankarske provizije kod ispalta sredstava, vođenje računa i sl. Po njegovim riječima mjesečno u prosjeku prima 5.000 kn, zimi manje ali ljeti više no prosjek je 5000 kn....
Svaki izvor energije ima utjcaj na okolinu, pa tak i hidroelektrane (emisija CO2, promjena klime, podzemnih voda itd.Mislim da su hidro elektrane priznate kao eko proizvodnja struje, a mi ih imamo dosta, bas sam nedavno citao da tako dobivamo 50% struje. Sad, jel to istina ili ne, nisam siguran. Al da ce cijena struje ici gore, ici ce sigurno, to je uvijek tako kod nas.
Nesumnjivo ima nekih dobrih stvari u EU, no nekak mi ih negativne nadjačavaju.
Jednom reče jedan čovjek:
Portugal je bil sirotinja. Onda su ušli u EU. I sad su sirotinja, samo više nisu na svojem. Bojim se da bu tak i s nama (zapravo već skoro je).
EU je dobra za velike i razvijene zemlje. Nama malima bude ostalo samo selit se u neke druge (nama jeftinije) zemlje.
ja sam uvjeren da je naš čovjek jako sposoban i marljiv i da su kojim slučajem kod nas zakonski uvjeti za izgradnju bilo čega za proizvodnju eko struje kao i oni u recimo Austriji, mi bismo imali na svakoj nastanjenoj kući solarne ploće, na svakom proplanku vjetrenjače,svaki stočar bi si sagradio neki bioplinski pogon i bili bi skoro pa neovisni u energetskom smislu.
Da, samo teško da bu to za mojega ili tvojega života. Ova zadnja revolucija nam je donijela "slobodu i demokraciju" (neznam samo zakaj ju doživljavamo kao siromaštvo).ZJ , ne brini ..sve to jedna dobro organizirana revolucija more preokrenuti .
Istina. A kad je i bila? Raja sitnog zuba, s mozgom od dvije marke za kilu to i zašlužuje. Nismo bili dovoljno "revolucionarni" niti ti niti ja u vrijeme kad je trebalo.Hm..u ovu nedavno se ne možemo uključiti jer je kasno ..
Ta revulucija "slobode i demokracije" kako je ti zoveš je uspjela ..ali za one koji su ju započeli .
Klasa kojoj pripadamo nije uključena u nju na način koji smo svi priželjkivali .