kod nas idu oko 10000kn...jesu skupe su, ali ovdje se radi o jednoj kravi, za vlastite potrebe za mlijekom (zdrava prehrana, pokušavamo maksimalno što možemo sami proizvodit i po mogućnosti eko)..zato razmišljamo o buši jer daje malo ali daje visoko kvalitetno mlijeko...simentalka mi ipak ne treba...to mi je previše mlijeka dnevno
: a kozje nam baš i nije fino...
za sad ih pokušavam nabaviti u hrvatskoj, ako to ne uspijem onda ću se morati raspitati možda u srbiji ili bosni, ali ne znam kakva je procedura sa uvozom...
prodavao je u grubišnom polju 3 komada, ali je to jako brzo otišlo...prodavao je jedan u zagrebu, samo ne znam di ih on drži, ali je prodavao mislim da 8 komada, i to su sve bile mlade, mislim da godinu dana stare...ja bi barem 2-3 godine staru i po mogućnosti stelnu...jer kako sam pročitao teško ih je umjetno osjemenit, a ne znam kako ću do bika. iz međimurja sam a u bližoj okolici ih nema nigdje.
a ove što su u dubrovniku mi je malo problem sa prevozom... prema hpa u bjelovarsko bilogorskoj bi trebalo biti nekih 15-ak komada, al zvao poznanika iz bjelovara pa mi rekao da ne zna nikoga da tamo drži buše