Brgude druze nisi ti mene dobro razumjeo al eto
Ja sam fino spomenuo da se taj isti karburator koristi na vanbrodskim motorima sa malim izmjenama. citaj post pa ces vidjeti da sam to spomenuo. takodje sam spomenuo da se karb rjedje koristi na zemljanim masinama pod time mislim na ove masine koje nisu vanbrodske jelde
Svaka cast nabrojao si dosta masina koje imaju pomenuti karb ali nije poenta u tome, jer kao sto rekoh vecinom su klipni karburatori. Od svake te masine koju si ti nabrojao ja ti mogu jos 3 4 nabrojati tomosove koje nemaju taj karburator nego klipni, od raznih razlicitih vrsta tomosovih pumpi te busilica agregata i ostalih kojekakvih univerzalnih strojeva. pogotovo kad je rijec o tomosovim motociklima nijedan ali bas NIJEDAN tomosov motocikl nije izasao sa leptir mehanizmom svi su klipni strojevi.
Ali nije uopste u tome stvar...na tu umo06 masinu se moze nakaciti i 10 i 12 i 13 i 14 i 15 i 18mm karb i radice manje vise isto. nesto malo vise obrtnog momenta ima na 12 13mm karbovima i nesto vise snage i obrtaja na npr bingu 18 ali sve je to tu negdje.
Elem da ne duzim i sirim...ta tvoja recenica o duzini i broju postova meni je to druze apsolutno nebitno. mogu na forumu imati 3 posta mogu 30 iljada i sta sad...hocul dobit platu za to il makar gajbu pive ? ocu klinac. e zato je to meni potpuno nebitno.
Stvar je samo u tome da se ja npr u traktore, dizel masine, prikolice i kojekakve razne stvari koje svaki dan koristim a ne znam popraviti e u takve stvari se slabo razumijem i stalno ovdje nesto pitam i ljudi mi stvarno pomazu.
a opet sto se tice 2t problematike to mi je nekakav personalni hobi vec duzi niz godina i mnogima ovdje barem u tome mogu pomoci, i zato se trudim gdje god je 2t tematika u pitanju ubaciti rjec dvije napisati nebi li kome makar imalo pomogao jer kao sto rekoh stvarno ljudima ovdje poput oficira vice i ostalih mnogo dugujem zbog dobrih savjeta i imam potrebu makar nekako se oduziti.
A sto se tice broja postova i ostalih forumskih titula vjeruj mi da i ovaj i bilo koji drugi forum kad je u pitanju ta tematika za to me cisto zabole
aj zivio ti meni jos 100 godina