• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 504

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,253
Pojavio se problem na frezi imt 504. Ručica mjenjača kad ide gore u prvu, ništa se ne dešava, niti radi freza niti ima pogon na točku. Dole ubaci u drugu ili treću brzinu i okreće se samo freza a pogonski točak opet ne vuče. Dali je neko upućen u ovaj problem.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Kod kotača je finalna redukcija..ona zna biti problem a možda imaš sreču pa je lanac.
Ja bi krenuo od toga.
 

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,253
Jasno mi je za lanac da je vjerovatno pukao, ali mi nije jasno zašto kad podignem ručicu u prvu brzinu ne okreće freza. Skinuo sam nogu freze i sve mi to izgleda normalno, zubčanik se okreće od freze, a okreće i zubčanik koji ide iz motora prema frezi kad vučem kanap za palenje.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,547
Kod kotača nije finalna redukcija, nego je direktan prijenos mali lančanik - lanac- veliki lančanik - kotač. Freza ima na sebi polugu uključimo - isključeno!
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
5 je lenčanik koji na sebi ima zupčanik koji se ne vidi na slici a uzubljen je u 11?
 

Prilozi

  • Screenshot_20230402-141958_YouTube.jpg
    Screenshot_20230402-141958_YouTube.jpg
    22 KB · Pregleda: 8

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,253
Sad gledao lanac, nije pukao. Uključim ručicu i poziciju druge i treće pošto prva ne uključuje, zatim skinem svjećicu i rukom okrećem frezu. Klip se pokreće a mali lančanik od lanca samo mrdne milimetar dva ali nemože da pokrene točak. Nešto tu proklizava.
 

mrvek

Novi član
Tu od
15 Tra 2022
Poruka
3
Spremnika za gorivo za 504L ima li tko za prodati ili neka improvizacija da paše na njega
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,976
Nabavi od Tomosa apn4.
Da se bez brige pripasati, a i lijepo mu stoji.
 

Rade paor

Novi član
Tu od
2 Ožu 2024
Poruka
2
Poštovani, pozdrav svima i molio bih za savet u vezi kvara na pogonskom točku IMT 504LS. Naime do juče mi dobro radio MOTOKULTIVATOR , ali kad sam ga bez paljenja ( ručica menjača bila u leru) izgurao iz garaźe, posle par metara blokirao mi prednji točak i ni da mrdne ni napred ni nazad. Da li neko može da mi pomogne kako da ga odblokiram i da li je veći kvar u pitanju. Napominjem da mi ručica menjača deluje mnogo labavo i kao da ne ubacuje u brzine. Hvala!
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,547
Ako si ga izgurao iz garaže i kotač se je okretao i nije blokiran (bio) ta znači da je u leru. Ručica mjenjača labava, onda možeš probati ubaciti u brzinu direktno na polugi na mjenjaču. Ili si slučajno ubacio u brzinu, pa je onda kotač u brzini. Ako nije ništa od navedenoga onda je problem pogonski lanac kotača. Za to provjeriti skinuti poklopac kvačila i potom skinuti onaj poklopac s a četiri vijka na odvijač i tu je iza lančanik i lanac. Ako nije lanac onda treba otvoriti kpl pogon kotača.
 

typer5

Novi član
Tu od
26 Velj 2024
Poruka
2
Pozdrav svima!
Tražim ispušni lonac za IMT 504, dal imate kakvu preporuku, obzirom da sam našao za kupiti jedino za model 506 (ne znam dal je isti promjer priključne cijene, pa da ga "pripašem" nekako".
Trenutni auspuh (orginalni još prvi) je preglasan, pretpostavljam da se pregorio možda prigušivač unutra ili kak je to već konstrukcijski odrađeno, jer mislim da bi ipak morao biti mrvicu tiši :)
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,547
To ti je bar lako, taj škarigo ima sa svake strane kape koje drži jedan vijak koji ide skroz. Skineš kape i imaš uvid u unutrašnji prigušivač.
 

typer5

Novi član
Tu od
26 Velj 2024
Poruka
2
Provjerit ću, možda nisam taj dio primjetio da ima vijak...
Hvala!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh