• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 506LS obnova. Konacno i ja jednu uzeo.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,735
Samo bi bilo poželjno na svjetlo vučeno fi 14 narezati navoj. Običnu navojnu šipku ti bu sjebalo. I maticu s plastikom da se ne odvrće

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,109
Ima za kupiti šipki kvalitete 8.8 ... a da se najti i 10.9

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Trebala bi biti duga da prođe skroz montirane glavčine , u zavisti koliko ih se koristi. Bilo to dvi (u paru), 4 - 6 ili 8, da navoj izađe na dr. stranu tako se zavidat vida. Izmjeriti i odrezati na određenu mjeru, jel to tako veliki problem? :rolleyes:
20250208_121100.jpg
Najbolje je naći originalne šipke ali ako nema te mogućnosti onda može poslužiti obična navojna šipka 14mm, jednu stranu blokirati i na drugoj staviti dvi matice. Ili uzeti šipku fi 14 ( npr čelik za tokarenje) , jednu stranu blokirati drugu narezati i riješena stvar.
E sad tražiti neki poboljšani čelik isto se može napraviti ali takav čelik nije nabavljiv u svakoj pekari. :cautious:

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
811
a to bi trebalo navariti i glodati rupu. onda tu radilicu treba balansirati.
da bi se skinula klipnjača treba isprešati polovicu radilice.
AŽURIRANJE.
nakon svih problema sa radilicom nabavil sam negde radilicu. složil frezu još prošlo proleće.
stavljen je novi karburator jer stari je sav potrgan. i freza upali a li su bili svakakvi problemi.
prosli tjedan stavljeno novo paljenje jer staro nije bilo to to.
i sada smo došli u ovu situaciju.
pali dobro. radi dobro. ali nakon 1-2 min freza da sama sebi jako puno gasa. onda ja to pokušavam regulirati preko gasa. i onda samo gasne. skinem svjecicu svjecica mokra.nije to dobro.
stavio sam karburator sa svoje freze (BING original 85/86) i freza radi odlično bomba. znači problem je u karboratoru.
novi karburator nema nikakvih oznaka ali je poštelan kao stari bing. evo slike karburatora. IMG_20250316_151604.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh