Odi kod Kice pogledaj. On ti je u pavljanima kod BjelovaraPa za takav traktor sve je to malo, samo slušam pohvale forumaša sutra idem obići nekoliko komada pa da vidim dali je koji za mene, mislim dobar.
Tesko da ces naci takav traktor bez mane...Jučer sam se nagledao svega i prošao sam pola Hrvatske u potrazi za pravim traktorom i nisam baš oduševljen. Jedni fino lakirani na novo bacaju ulje, drugi krče farbani bez pripreme, treći katastrofa nisu za gledati i sad ajde ti kupi.
Jučer sam se nagledao svega i prošao sam pola Hrvatske u potrazi za pravim traktorom i nisam baš oduševljen. Jedni fino lakirani na novo bacaju ulje, drugi krče farbani bez pripreme, treći katastrofa nisu za gledati i sad ajde ti kupi.
Tesko da ces naci takav traktor bez mane...
Ti znas najbolje kad ga imas doma...Ljudi ko nije radio s ovakvim strojevima taj nezna što je to. Traktor star 30 godina... pa da je JD vec bi se kopalo po getribi a da ne pominjem silne zapadnjake koji su u prvih 10 godina imali kvara na sebi u vrednosti nekoliko ovakvih IMT_a.
Naravno da se treba pripazit na rukovanje ko i sa svakim drugim strojem. Ulje u getribi promjenit bar jednom u 10 godina i pazit da ga ima dost. Probajte na nekom zapadnjaku ne mjenjat ulje toliko dugo, staje i krepaje sve jedno za drugim od volana i kvačila do hidraulike i špere.
Šta se tiče posla u polju e pa volio bi da mi dođe neki novi nabrijani "plastikaner" snage 100ks kojem je težina nabildana utezima i nek stane kraj srednje očuvanog 5106 pa da vidimo koliko koji može i pod kakvim uvjetima. Ima kod mene u selu kojekakvi žnjača gdje bi ove moderne "čeprkalice" brzo ostale po**ane.
Vikendaš, naravno da svak sebi traži što kvalitetniji stroj koji bi zadovoljio sve prohtjeve i svi mi dok si tražimo stroj gledamo izabrat onaj koji daje najbolji omjer uloženo-dobiveno. Ja sam sebi cijele zime obilazio "pol države" tražeć John Deere da bi na kraju sasvim neočekivano kupio MF.
Ima na tržištu svega samo treba bit uporan i obić što više toga. Ili jednostavno čekat priliku, znade se dogodit da traktor star 5-6 godina zbog zaštekale isplate kredita ide daleko ispod svih realnih cijena ali takvi uglavnom jako brzo nađu novog vlasnika.
Dali ima neki dobar majstor za IMT-e 5106 i 5136 među forumašima.