Odi kod Kice pogledaj. On ti je u pavljanima kod BjelovaraPa za takav traktor sve je to malo, samo slušam pohvale forumaša sutra idem obići nekoliko komada pa da vidim dali je koji za mene, mislim dobar.
A da bože sačuvaj njegove usporedbe bilo bi najbolje da šuti.
Svakakvih danas ima.
Tesko da ces naci takav traktor bez mane...Jučer sam se nagledao svega i prošao sam pola Hrvatske u potrazi za pravim traktorom i nisam baš oduševljen. Jedni fino lakirani na novo bacaju ulje, drugi krče farbani bez pripreme, treći katastrofa nisu za gledati i sad ajde ti kupi.
Jučer sam se nagledao svega i prošao sam pola Hrvatske u potrazi za pravim traktorom i nisam baš oduševljen. Jedni fino lakirani na novo bacaju ulje, drugi krče farbani bez pripreme, treći katastrofa nisu za gledati i sad ajde ti kupi.
Tesko da ces naci takav traktor bez mane...
Ti znas najbolje kad ga imas doma...Ljudi ko nije radio s ovakvim strojevima taj nezna što je to. Traktor star 30 godina... pa da je JD vec bi se kopalo po getribi a da ne pominjem silne zapadnjake koji su u prvih 10 godina imali kvara na sebi u vrednosti nekoliko ovakvih IMT_a.
Naravno da se treba pripazit na rukovanje ko i sa svakim drugim strojem. Ulje u getribi promjenit bar jednom u 10 godina i pazit da ga ima dost. Probajte na nekom zapadnjaku ne mjenjat ulje toliko dugo, staje i krepaje sve jedno za drugim od volana i kvačila do hidraulike i špere.
Šta se tiče posla u polju e pa volio bi da mi dođe neki novi nabrijani "plastikaner" snage 100ks kojem je težina nabildana utezima i nek stane kraj srednje očuvanog 5106 pa da vidimo koliko koji može i pod kakvim uvjetima. Ima kod mene u selu kojekakvi žnjača gdje bi ove moderne "čeprkalice" brzo ostale po**ane.
Vikendaš, naravno da svak sebi traži što kvalitetniji stroj koji bi zadovoljio sve prohtjeve i svi mi dok si tražimo stroj gledamo izabrat onaj koji daje najbolji omjer uloženo-dobiveno. Ja sam sebi cijele zime obilazio "pol države" tražeć John Deere da bi na kraju sasvim neočekivano kupio MF.
Ima na tržištu svega samo treba bit uporan i obić što više toga. Ili jednostavno čekat priliku, znade se dogodit da traktor star 5-6 godina zbog zaštekale isplate kredita ide daleko ispod svih realnih cijena ali takvi uglavnom jako brzo nađu novog vlasnika.