Može malo pomoći. Već ste mi pomagali savjetima dok se slagao traktor, pa vas molim još malo savjeta. Na traktoru je urađena polugeneralka. Nove karike, leteći, lanac i španer u razvodniku. Boš pumpa komplet reparirana novim elementima, preštelane dize,novi pojačani ventili, novi filteri ulja, goriva... uglavnom sve je novo osim klipova i stublina. Problem je u tome što jako teško pali kad je hladan i što mu je MAX BROJ OKRETAJA MOTORA 1850. Grijač je stavljen novi i tek nakon 3-4 zagrijavanja upali. 10-tak sekundi varira sa gasom i tek onda počne normalo raditi. Nakon toga savršeno radi. Ne dodaje si gas, min obrtaji su na 400 a svako novo paljenje nakon prvog je doslovno "na zub".
Moram napomenuti da nisam promjenio AC pumpu jer je bila ispravna. Ne znam da li to ima kakve veze, ali da spomenem. Također je rađen i anlaser, ali jednako brzo (ili sporo) mi okreće kao i prije reparature. Strujne instalacije su komplet nove.
Dakle, s čim bi moglo biti povezano teško prvo paljenje i nedovoljan max br okretaja???
Traktor ima nekih 10-tak sati rada (poslije remonta) i to samo u leru ili bezveznom vožnjom po selu.:icon_mrgreen::icon_mrgreen: U biti, traktor još nije niti jednom dostigao radnu temperaturu (nema termostat)
blush):. Ustvari, ima NOVI termostat ali je u vrećici jer su mi rekli da ga ne stavljam jer mi ne treba.
doh):
Ne znam što bih više napisao da vam olakšam simptome za postavljanje dijagnoze.
Smijem li sa tako malo radnih sati nakon polugeneralke u proljetne radove (tanjuranje, sjetva...) ?? Možda karike još nisu sjele pa će se vremenom stanje motora popraviti? ( Ne znam kako, ali tak mi je više njih reklo). Da li je taj max br okretaja 1850 dovoljan da traktor odradi proljetne radove u polju???
Pomagajte!!! Hvala unaprijed!!:icon_pray: