• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

imt 533 pritisak ulja

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
160
pozdrav
promjenio sam kućište filtera ulja u motoru-odnosno ugradio sam kućište novijeg tipa,do sad sam imao stariji model s uloškom,promjenio sam i ventil pritiska.sad mi se događa da pritisak ulja u motoru bude manji nego prjije kazaljka skoro skroz padne na manjem gasu kad se traktor bolje zagrije ili nakon npr.. tanjuranja...doduše i prije bi pritisak pao kad bi tanjurao ili radio s frezom ali ne toliko.ulje je novo INA 15w40.da li ima potrebe da vratim staro kućiste i ventili ili mogu ostaviti ovako?u cemu bi mogao biti problem??staro kućište sam mjenjao jer mi balio malo ulja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,578
Vrati nazad ventil sigurnosni pa da vidimo onda.
Mislim da bu dobro.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,578
Pumpa je aluminijska ali može ona i preko deset bara dati, i više.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,492
NIsam pitao tebe,.
Pitam za pritisak na manometru kad je traktor hladan, da vidimo kako radi sigurnjak...
Ako je tvornički podešen prenisko, kuglica ne zatvara protok i nema poštenog pritiska ulja.
Kad usporedi to i pritisak sa starim sigurnjakom, onda ćemo biti bliže dijagnozi.
MOguće je i da je nosač filtera šprungiran negdje iznutra pa pada pritisak ulja...

Najnoviji postovi

Na vrh