• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Pitanje je samo zbog cega su se razlikovali ti za izvoz od ovih za domace tržište.. Jel to bilo jer su to tražili distributeri, odnosno korisnici ili je neki drugi razlog u pitanju. Pretpostavljam da niti cijena nije bila ista.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Cijena za izvozni program je bila puno manja ali je bila u devizama . Izvozni program nije bilo moguće kupiti osim ako nije bila kakva greška pa da stranci odbili nesječam se ondašnjih cijeno no Yugo se u Ameriku prodaval za 4 000 dolara a model za domače tržište (osjetno lošiji) za nepunih 6 000 dolara .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
IMT je propal zbog lopovluka na celom prostoru bivše države, to je glavni razlog, ko i sve druge tvornice i kompletna proizvodnja...

I tu ima nešto ali daj ti meni reci ko bi normalan dal za nekog IMTa 549 duplaka 20 tisuća eura i slušal buku motora i mjenjača u 21 stoljeću, o klimi govorit neću.. Još su ga i pokopale euro III norme pa se nije mogal izvoziti u zemlje EU.
U današnja vremena kapitalizma ako barem ljudima nedaš udobnost u kabini taj traktor je teško prodat bilo gdje u EU ili nekim drugim državama jer jednostavno nije konkurentan. Pa i ursus je čak napredovao što dizajnerski a što i po ugrađenim tehnologijama.
Jedini modeli koji su imali perspektive od ovih novijih IMTova su bili 2000 modeli(2050, 2065, 2090) udobna kabina, velika i tiha, negdje sam čak pročital da su i klimu imali..

Posljednje uređivanje:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Uz male preinake i modernizaciju moglo se puno napraviti ali kad odgovorni samo gledaju di kaj popaliti a jebe im se za firmu i zaposlene onda je rezultat takav kakav je.. Sva industrija na prostoru bivše države je tak završila. Samo na primjeru tekstil stroja koji je proizvodil strojeve za narucitelje širom sveta se to dobro vidlo, a ja iz prve ruke jer sam bil tam. Firma u stecaju ali direktor je uredno vozil novog Tuarega i izdrkaval se u skupim odjelima. Znaci za skupe aute i menađerske ugovore je bilo a za obnovu proizvodnje nije. Tak i sve ostalo.. I na kraju krajeva tak nam i treba kad smo stoka

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Gotovo sve drugačije prednja kuka , zadnja kuka (vuča pomična po visini) jače poluge i jači hidraulik sa poprečnom polugom, sic ,veča kabina sa grijanjem alternator i ne sječam se svega ma na daljinu se vidla razlika i na naljepnice je pisalo 558 deluxe i yugoslavija sa y .

Kaj ti je, to je bil napredak i razlika......naročito ono Y, to se stvarno moralo izdaleka vidjeti :icon_eyes::icon_eyes:

Ali kaj mu je to vredelo kad su uvozne marke več odavno imale, jedino nisu slovo imale ali su bile iz uvoza i odmah su u startu morale biti ponos vlasnika.

Ionak su svi skupa vukli na crveno, a na crveno slovo se ne radi.... :(giggle):

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
E sva sreća nisam "supermen",,,
pa da i ovo se briše,,, jer ima političke konotacije,,,:fiery:,, al šta ćeš,,

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Koga briga tako im i treba neka su propali .
Da su radili sve ko za izvoz nebi danas bili tamo gdje jesu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
mali šteta svih tvornica jer su stradali radnici a krivci po običaju nagrađeni .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
A je im strašna folija na balama baš je simpa :p
E na takve IMTove sam ja mislio, pogotovo 549 zadnje gume 13.6 prednje 7.50-16 i to još naprijed ima felge od 560. Mrak traktor, a usto još i relativno udoban bez previše buke u kabini.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
To su izvozni samo gledaj kako lako balu spreša snage ima.
Al nema toga nemožeš naći ga

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Pa nije vam to kod IMT-a jedino da je izvozni program bolji od domaćeg.
Većina proizvođača kad radi ili je radila za izvoz, pogotovo za zapadno tržište, je imala puno bolje i kvalitetnije proizvode.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ista priča je i kod Torpeda.

Kakvi su bili zeleni što su kod nas, a kakvi su crveni TX-ovi?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Cesto je slucaj i to da je domaci proizvod doma skuplji nego u susjednim zemljama. To su sve igre

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Bitno da nama uvoze krševe.
Iz uvoza npr u Njemačkoj je sve kvalitetnije odrađeno.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Sve ovisi o zahtjevu pojedinog tržišta, to šta smo si mi sami postavili niske kriterije nije nam nitko kriv osim nas samih.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na zatvorenom tržištu, uz nestašice, s nedostatkom konkurencije se moglo prodati sve.
Radi toga nije bilo ni potrebe za razvojem, pa su domaći proizvodi zaostajali kvalitetom.
Kad se tržište otvorilo, mnogi su radi toga i propali.
Nije šteta kaj su nekonkuretni propali, već to kaj su se izgubila radna mjesta i polako nestaje stečeno znanje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
I vi stvarno vjerujete u priču da je IMT proizvodil traktore za izvoz od kvalitetnijeg materijala? Možda su imali kakav modni dodatak ali sve je to ista plaža isto more.

To kaj su tu bili skuplji je bilo jer smo mi (naši ljudi, seljaci) bili močno tržište puno love i ljudi su bili sretni kad je napokon crvenko došel na dvor, odmah se pekel vuneni, kuhal paprikaš od bambija ili je prase dobilo masnu batinu kroz guzicu.
Tam negdje je postojala sirotinja koja ga nebi nikad kupila, a ni IMT izvezel da ga nisu dali za manju lovu.

E sad su došla druga vremena, oni su osnovali svoj proizvod i daju ga nama za manje novce na kojekakve kredite, pušinge i ostala sranja nebi li ga prodali, a njihov čovjek zaradil za koricu kruha.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
a da al da su bar svi modeli onakvi bili.
Pa to bi bilo nesto.
Onaj traktor ima perkons motor s turbom ni da zaplače pod rolo balirkom.
A k nama 577 bez ičega sramota radi takvih stvari uopće mi nije žao.
Tako im treba sve

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To su izvozni samo gledaj kako lako balu spreša snage ima.
Al nema toga nemožeš naći ga

a da al da su bar svi modeli onakvi bili.
Pa to bi bilo nesto.
Onaj traktor ima perkons motor s turbom ni da zaplače pod rolo balirkom.
A k nama 577 bez ičega sramota radi takvih stvari uopće mi nije žao.
Tako im treba sve

Nije istina da ga nema na našim područjima, ima, samo je pitanje dali ti to veselje da ga imaš želiš platiti.
Kad ga nađeš onda buš imal priču da ti za te novce kupiš.... u najmanju ruku F16.

Najnoviji postovi

Na vrh