• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Operi pa vidi kad stoji dali curi na nosaču.
Gore se nesmije okretati, zato gore i curi.

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Da morat ću sve provjeriti.
Inače se to isplati krpati il bolje tražit novi ili dobar polovni? Ne vidim da se nude po trgovinama, tj. vidim samo neke plastične?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Bilo je u Sekri novih, ja bi postoječeg pokušal zakrpati ako je dobar iznutra.

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Nema ih Sekra, bar ne trenutno, ne znaju hoće biti.
Plastični našao u Srbiji, no prodavač sam kaže da su loši.

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Zbog čega kad dodam malo jači gas do nekih cca 20 nakon nekog vremena nešta počne čvrčit i kazaljkaza obrtomjere ode do kraja i nakonnekih minute do dvije se vrati

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Ovako imam pitanje u vezi ispuštanja vode iz traktora. Ispustio sam vodu na sve 3 pipice iz 539 i zaboravio sam zapalit traktor da on još tu vodu malo izvrti van, sad pitanje je jel još uvijek postoji opasnost od pucanja bloka ili nekih sličnih elemenata uslijed niskih temperatura. Traktor baš nebi htel paliti jer je motor loš i ne sili mi ga se sad sa start sprejom da zapali.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Ja kad pustam vodu, obicno to radim ispred supe, pa dok iscuri, zapalim ga i utjeram unutra.
Ali puno puta sam znal ispustiti i nisam ga palil, i nista se nije smrzlo.

Ne mora se paliti traktor, sve to iscuri samo, jedino dok odvrnem sarafe, uzmem malo drota pa preroštam izlaze da slucajno ne zapne kamenac ili hrda, pa da ne sprijeci curenje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ništ se nebu dogodilo ako si utočil pripremljen antifriz, ako si točil koncentrat onda ga moraš izmješati.
Nekad davno je bil oficir opisival kak ga on prije naljevanja ručno izmješa.... mogel si i tak ali to je po mome bedastoča.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,244
Muha, kolega pita jel treba paliti traktora da istjera vodu van poslije pustanja, nije nist tocil unutra, mislim da bude tocil vrucu vodu dok mu bude ponovo trebal traktor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
A so, sad sam tek skontal....
Paljenje traktora nakon ispuštanja vode je nepotrebno jer pipe su dole, a pumpa gore i nakon kaj voda iscuri nema ju kaj proterati.
Znači, ko što ti veliš, pročačkati pipe za svaki slučaj da bi bili sigurni da je sve izašlo i makina može na zimski bezbrižan san.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,494
Ma da je bolje drzati antifriz unutra a ne ispušćati vodu bezveze... Zato pumpe procure

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Bitno mi je da mu neće biti ništa.. A za antifriz znam i ja da je najbolje da bude u njemu ali kaj ja tu morem kad tata kaže da kad se traktor ne koristi zimi a i pali loše tak da mi je bezveze imat antifriz u njemu kad nemre upaliti zimi...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
Imam ja običaj da prije ispuštam vodu iz bloka tako da se lijepo vidi da nije cijev zaštopana,
pa onda pipa ispod cijevi. Ni ja ne volim držati antifric u traktoru, tako da u proljeće ide van.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Antifriz treba biti unutra i ljeti i zimi i to iz više razloga. Pod broj jedan ne smrzava se, pod broj dva ima više vrelište od obicne vode i broj tri, antikorozivan je. To s ispuštanjem vode je teška glupost jer svakim naljevanjem friške vode naliješ novi kamenac unutra, osim toga kad ispustiš vodu blok iznutra još više hrđa. Svaki drugi IMT ima puknut blok iza bosch pumpe upravo zbog tog kemijanja s vodom. Ne razumijem kako se uopce ljudima da stalno ispuštati i natakati vodu kad antifriz za taj traktor košta 120 kuna...

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
Ako pušta pumpa pumpa, hladnjak ili koje crijevo, šteta da antifric zagađuje okoliš :icon_butt:
A kamenac se može riješiti ubacivanjem destilirane vode ili kišnice :eek::

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Do koliko je "ok" poraniti pumpu na 539? Koliko milimetara od crte kod pumpe (pvp).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Kamenac je smrt za motor.
Razumijem ljude kaj po zimi ispuštaju vodu jer su im motori umorni pa nema šanse upaliti bez pomoči vrele vode, baklji, start sprejeva.... Ja da imam takve probleme po ljetu bi imal antifriz a prije zime bi ga ispuštal radi spomeenutih prolema a čim prolječe krene nazaad s antifrizom unutra.
Idealno bi bilo da to po zimi pali pa da nema briga oko toga jer taj vrag IMT je ko bačva bez vina, ako dugo stoji bez tekučine kad ju naliješ pušta na sve strane....

Do koliko je "ok" poraniti pumpu na 539? Koliko milimetara od crte kod pumpe (pvp).
Kolko treba da bi palil a da nema oštar zvuk.

Najnoviji postovi

Na vrh