• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ako trebaš nije problem, ionak stoji i nikad za ništ nebu iskorišteno.
Nisam stigel slikati jer su danas bili nedeljni radovi.

sosta

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
205
Pretpostavljam da niste uspoređivali na kojoj dubini capica pocinje pumpati i prema tome odradili debljinu dihtunga??? To je cesto razlog kaj pumpe kratko traju, barem po mojem skromnom iskustvu...

Dihtung je onaj kaj ga proizvođač isporuči uz pumpu, kak bi ja sad trebal određivat debljinu?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Najbolje pitati nekoga ko zna jer u protivnom možda bude dobro a možda bude trebala nova pumpa za kratko vreme, ili bar membrana..

Ovak kod mene izgleda. Dihtung je ujedno i distanca.

4RsdA.jpg

kawliga

Novi član
Tu od
14 Srp 2014
Poruka
6
Pozdrav!
Imam problem! Naime, pukao mi je poklopac hidraulike na IMT 539 i želim kupiti novi, pa me interesuje kako se pokazao poklopac od RTD proizvođača iz Indije? Čuo sam da su tanji od original IMT poklopaca i daa imaju problem sa dimenzijama vijaka!
Zanima me da li je to istina. Ili je bolje da kupim polovan?
Razlika u cijeni je nekih 150KM, indijski je oko 205 KM, a polovan oko 350!

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Nađi dobar polovan poklopac po mogućnosti da nije pucan i nemaš brige. Ili još bolje daj svoga povariti!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Polovan je definitivno kvalitetniji, mada i ovaj paše.
Prije izmjene poklopca provjeri koji je razlog pucanja.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ako nije jako puknuo pravo varenje bude bolje nego nov.
Jedan je varen dan danas drži

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Pa meni je puknut poklopac na 567(takav je kupljen nisam ni skuzil da je puknut bio). I evo dam se kladit da ima već preko 20 godina što drži.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma nema kad pravi majstor zavari nema to kud.

Posljednje uređivanje od moderatora:

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
IMT 533 - da li mozda netko od ekipe ima preradjeno napajanje sa dinama na alternator? Da li ste nakon prerade i dalje koristili original remen ( 17x1100 ). Da li ste alternator stavljali na onaj nosac od dinama ili ste radili komplet novi nosac?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
Imam ja na 533 alternator od golfa2. Remenica je od dinama a remen 17x1125Li.
Nosač treba preurediti ali nije zahtjevan posao. Alternator treba postaviti skroz moguće gore jer prednji most inače stvara probleme.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Najjednostavnije se problem reši s navojnom šipkom M8 ili još bolje M10 ako ide. Samo odrežeš komad navojne šipke kak ti paše po dužini i staviš matica koliko hoceš da pritegneš kontre sa svih strana. Ako ti nitko ne stavi sliku budem ti ja slikao prekosutra kad dođem doma. Jednostavno je to za napraviti..

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
319
Najjednostavnije se problem reši s navojnom šipkom M8 ili još bolje M10 ako ide. Samo odrežeš komad navojne šipke kak ti paše po dužini i staviš matica koliko hoceš da pritegneš kontre sa svih strana. Ako ti nitko ne stavi sliku budem ti ja slikao prekosutra kad dođem doma. Jednostavno je to za napraviti..
moze, hvala ;)

jos jedno pitanje - alternator je neki bosch i na njemi je remenica za remen 13, a na traktoru je remen 17 u originalu. Da li pase remenica od zetpra na taj alternator?

pitam jer od lokalnih trgovina niti jedna nema remenice da bih mogao otici usporediti, ali sam kod antosa nasao remenicu od zetora pa bih nju uzep ako odgovara. rupa na sadasnjoj remenici ( za remen 13 ) je 17mm

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ja nisam mjenjel remenicu, ostala je 13mm a remen 17 i sve je funkcioniralo normalno

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Evo slika kak sam obecal. Ova prva slika je od 533, to nisam ja radil, tako je kupljen traktor. Na originalni nosac od dinama je složeno:

4V9IA.jpg

A ovo sam ja radil na osmaku ali ista stvar je jer i on tvornicki ima dinamo. Ja uvijek radim s navojnim šipkama:

4VE6w.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh