• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Nemaju ni isti način uključivanja, tanka je na sistema štiftova a debela na kandžu.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
A ugraditi debelu šperu, da li bi to mogao. I koliko bi to došlo?

Vidim na forumu da je to komplicirana i skupa opcija, odustajem, radije kupim drugi traktor.

Posljednje uređivanje:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Kaj ne treba za ugraditi debelu šperu mjenjati cijelu trubu ili pak diferencijal?

S debelom nema greške sigurno, jedino da se vozi i skreće možda s njom?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,806
Da ugradiš debelu moraš ga ovak rastavit zamijenit srce diferencijala, desnu trubu sa poluosovinom i kanđom. Naj jeftinije je izvaditi potrgane dijelove van da ne naprave kakvu štetu i teraj

Prilozi

• 20180706_175018.jpg
    20180706_175018.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 39
O

ObrisanŽ28

Guest
Čemu ja ta špera bitna na fergiću.
Ja uopće ne koristim na nijednom stroju blokadu.
Ako se neda radit neće ni špera pomoć.

O

ObrisanŽ28

Guest
Željac me podsjeća na jednog forumaša...(mali)

Bacaju slične bombe
Kakve bombe kakve ti droge koristiš da mi daš broj od dilera!!!
Imt nije napravio blokadu da se koristi cjelo vrijeme da radiš.
U suprotnom bi ti otpala noga.
A i ako oreš s blokadom s takvim traktorom, fulao si profesiju.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Željac pogledaj na youtube 'Marko Traktorista', ako me dobro pamćenje služi čovjek ore 50ha (ne sjećam se točno, možda i više) sa 539 i sigurno 30ha od toga pod blokadom, ako je sve dobro naštelano i ispravno nema tu nikakvog tiskanja i osavljanja na blokadu i otpadanja noge, lagano se pritisne pažljivo da uzubi i dalje je normalno naslonjena svojom težinom.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Bome... Imaju parcele po 15, 20 ari. Možda sam izlagao, al ne vjerujem, čini mi se da su rekli 50ha da obrađuju, dva ferca imaju al nisam vidio još da s dva oru.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,482
Pogledam ih i ja na YouTube, čak ponekad i komentiram, ja mislim da su za pohvalu ljudi marljivi i radišni, a može se ponekad nešto i naučiti, a to s s čim rade, to smo odavno rekli da svak onako kako misli da je najbolje i onako kako ima.
Čak štoviše mogli bi biti uzor mnogima što imaju novije i modernije strojeve, jer rade s tim s čim rade, a nisam osjetio baš neko naprezanje , a opet sve stižu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Da, rekli su da rade oko 50-ak hektara.
Nedavno su kupili još jednog 539 i vidio sam da su frezali sa dva traktora, ali nisam vidio da su orali.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
A Kupljenec, nije niko rekao da Ferguson nije dobar, da oke, može on napraviti puno posla, izdržljiv je, svenamjenski traktor i blabla.
Ali nije jedini traktor koji može sve. Uzmeš neki traktor 4cyl 110ks s dva seta kotača i taj traktor isto može radit apsolutno svaki posao.
Sad ćeš reć da si nemre to niko priuštit, e pa ko radi 50ha u normalnim uvjetima s normalnim parcelama itekako može.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma kužim ja to sve, ali evo vidiš kak veliš uzmeš kotače ovakve onakve i dok to promijeniš već ti padne mrak, i niš ne stigneš. A kad imaš raketu, samo delaš i delaš i uživaš kaj imaš traktor za sve namjene bez da kotače mjenjaš😉

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
To sam rekel čisto da se pokrije sve živo, more se i s običnim gumama kultivirat i prihranjivat i kajgod.

Najnoviji postovi

Na vrh