• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Ukljućena špera rasterečuje diferencijal ali zato jako opterečuje sve ostale dijelove prenosa snage motora.
Barem je tak na ovim starim hrđama.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Moja je špera u raju ispustila je dušu, inače kada orem ja orem samo na jedan kotač drugi kotač uvijek odmara. Zanima me da li se špera na 533 može popraviti jer sam čitao da to nije moguće zbog dijelova a privatno čujem da je to moguće odnosno da dijelova ima za kupiti.
Koja špera, tanka ili debela?
Za tanku nema djelova, za debelu da

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Debela se uglavnom nikad ne pokvari. Jedino more zahrđati ili da se vilica zvine, a to se bez kune da popraviti.
Na tankoj more biti da spucaju štifti a onda je malo problem a sve ostalo kaj obično ode se more isto tak bez brige popraviti.
Ili ugraditi debelu.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Dok sam ko klinac oral sa 558 špera se koristila samo dok je bilo blato i baš nije išlo...a sad na svakom velikom traktoru ju palim svaki put u oranju bez obzira na uvjete. Pali se i gasi dizanjem i spuštanjem hidraulike i opće ne mislim na to a puno ljepše traktor ide.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki ja sad kad složim prikolicu za drva, i kad ju natovarim sa jedno 20 tona drva, sigurno bum moral zašperal raketu, pa da vidim kak bu to išlo po bregima. 😂

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Koja je debela koja tanka špera? Imam onu polugu na desnoj strani. Sada koja je ne znam.

Najnoviji postovi

Na vrh