• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,277
Kad s voliš skitati po šumi, onda auspuh okreni prema dolje i kapu usisa natakni direkt na filter, bez te cijevi!

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,401
Ni ja ne volim blato, ja tu nebi nikad traktora teral ako nije bas preko potrebno.
Kupljenec, bolje zapusti taj vinograd i kupi si negdje gdje je normalan put.

Jossip
Moj stari 539 ima 8000 rs i ja se nadam da bude dosel do 10 tis bez remonta, a noviji ima preko 6000 i jos bas ne pokazuje znakove umora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,910
Zanimljivo...pri nama, dok god je plug v zemlji, noga je na šperi...na oba dupljaka (Same ima i naprijed šperu).

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,294
Pa kaj bi palil kad ide, da nejde bi stisnul, na proljeće kad sam oral nisam ju isto palil. Jedanput jesam u šumi, i to kad sam bil prazni, bilo mokro i na neku žilu došel od dreva pa je klizal kotač, e onda sam ga žašperal i gas dalje.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
ZJ, moglo bi se reći da je u vašem kraju zemljica tvrda ak su potrebne zašperane obje pogonske osovine...

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
A na mom je ukapčalica prednje špere bila otpojena, jer je od dolje lako dostupna i svašta ju zakači (ako me dobro služi sječanje)
A i sa zadnjom šperom treba oprezno ako nije na gumb, hoće ostat uključena.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,910
ZJ, moglo bi se reći da je u vašem kraju zemljica tvrda ak su potrebne zašperane obje pogonske osovine...
Ne samo to, već pošteno oranje laganim traktorom i nije moguće bez nje, naročito ako je balavo ili je rastepen gnoj (onda ga kotač izbaci pa ostaje nepognojeno), jer se lijevi kotač bespotrebno vrti, cuka itd.
Kad je zašperano onda ide kak treba. Na žalost, na oba treba pedale špere stalno držati, pa je to malo zamorno.
Vidim koja je razlika na Štoreu koji nema prednju šperu i Sameu koji ima mehaničku, uključivu skupa sa zadnjom.

Kakvo je to oranje kad netko (pri nama, ne znam kak ostali) cijelo vrijeme stoji na lijevoj kočnici od 533?

Najnoviji postovi

Na vrh