• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Imam ja 20 litara viška kojekakvog mešunga starog ulja pa da proba s njim 🤭

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,602
Molim za pomoć.

Imam 539 sa 2000 časova rada. Kod frezanja zemlje, kad naletim na tvrdu zemlju, mi proklizava kvačilo/sklopka kardana.

Dali je moguće, da je lamela već istrošena? Ili je na njoj ulje iz menjača? Što vi mislite?

Hvala puno.
Pa nije slaba lamela ako kardan proklizava.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Zato kaj je bilo žučkasto? To ne znači da to ulje nije svoje odradilo ;)

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
Žućkasto, i pod prstima poprilićno masno i viskozno, no svjestan sam ja da je ono platilo, pogotovo nakon 500rs. :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Zakon su mi ljudi koji pod prstima vrše analizu ulja.
Kad u Ferca natočiš novo nakon par krugova motora postaje crno, baš me zanima kaj bi rekel laborant koji nezna da je novo kad bi ga takvog crnog analiziral prstima.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
Nije to nikakva ozbiljna analiza niti je to ulje završilo u IMTu. Ja sam se samo šaljivo nastavil na vaše postove i usput se prisjetil jedne anegdote. Staro JDovo ulje stoji u kanti dok je IMT dobil čak INA Super Turbo. Tolko da rasčistimo.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,315
Zakon su mi ljudi koji pod prstima vrše analizu ulja.
Kad u Ferca natočiš novo nakon par krugova motora postaje crno, baš me zanima kaj bi rekel laborant koji nezna da je novo kad bi ga takvog crnog analiziral prstima.
Ko i oni kaj na uho štelaju ventile

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,786
Sad već davne 2011 godine kupili smo ferka s novim 539 motorom. Stavili smo novi sat i eto ga sad u 2021. godini ima 2021 radnih sati..
Većih kvarova nije bilo, nadam se da će tako i ostat sljedećih 10 godina 👍😃😃

Prilozi

• IMG_20210718_125232.jpg
    IMG_20210718_125232.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 14

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Nije to nikakva ozbiljna analiza niti je to ulje završilo u IMTu. Ja sam se samo šaljivo nastavil na vaše postove i usput se prisjetil jedne anegdote. Staro JDovo ulje stoji u kanti dok je IMT dobil čak INA Super Turbo. Tolko da rasčistimo.
Ma sve pet.
Meni je glupo nalevati pregoreno ulje, tak puno ga nemre potrošiti da bi upropastil gazdu a ako ga zleva okolo po cesti onda bi trebalo rupu zatrditi i problem rešen ;)

vuki696

Član
Tu od
4 Kol 2018
Poruka
65
Ma sve pet.
Meni je glupo nalevati pregoreno ulje, tak puno ga nemre potrošiti da bi upropastil gazdu a ako ga zleva okolo po cesti onda bi trebalo rupu zatrditi i problem rešen ;)
Iznenadio bi se ima jedan u drugom selu 549 i neka drva sam uzimao covjek fino 5 l ulja uzme u traktor i gas 5 tura 5 l je nalil isto neko zgoreno ima doma bacva 200 l haha

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,279
Pa je l to ulje, je i onda?
Nekad davno dok je bio radio sa elektronksma (lampaši) imali su utičnicu za antenu i uzemljenje. Liksona za uzemljenje proveo žicu u teglu sa cvijećem. :eek:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,949
Šteta kaj se nemre voziti na pregorenu naftu, i dim bi skupljali 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh