Pa nije slaba lamela ako kardan proklizava.Molim za pomoć.
Imam 539 sa 2000 časova rada. Kod frezanja zemlje, kad naletim na tvrdu zemlju, mi proklizava kvačilo/sklopka kardana.
Dali je moguće, da je lamela već istrošena? Ili je na njoj ulje iz menjača? Što vi mislite?
Hvala puno.
Ak je sintetička varijanta starog ulja to mu dođe ko friški Inin super 5 😂😂Čudno, inače se traktor od starog ulja preoprodi
Ko i oni kaj na uho štelaju ventileZakon su mi ljudi koji pod prstima vrše analizu ulja.
Kad u Ferca natočiš novo nakon par krugova motora postaje crno, baš me zanima kaj bi rekel laborant koji nezna da je novo kad bi ga takvog crnog analiziral prstima.
Ma sve pet.Nije to nikakva ozbiljna analiza niti je to ulje završilo u IMTu. Ja sam se samo šaljivo nastavil na vaše postove i usput se prisjetil jedne anegdote. Staro JDovo ulje stoji u kanti dok je IMT dobil čak INA Super Turbo. Tolko da rasčistimo.
Iznenadio bi se ima jedan u drugom selu 549 i neka drva sam uzimao covjek fino 5 l ulja uzme u traktor i gas 5 tura 5 l je nalil isto neko zgoreno ima doma bacva 200 l hahaMa sve pet.
Meni je glupo nalevati pregoreno ulje, tak puno ga nemre potrošiti da bi upropastil gazdu a ako ga zleva okolo po cesti onda bi trebalo rupu zatrditi i problem rešen![]()