• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

jakajuka

Novi član
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
2
Molim za pomoć.

Imam 539 sa 2000 časova rada. Kod frezanja zemlje, kad naletim na tvrdu zemlju, mi proklizava kvačilo/sklopka kardana.

Dali je moguće, da je lamela već istrošena? Ili je na njoj ulje iz menjača? Što vi mislite?

Hvala puno.

E ovako... pronađen problem i već sanirani.

U glavnom zbog kvara na semeringu spojne osovine mjenjača curilo je ulje na kvačilo kardana.
Sve potrebno smo promijenili i gasa dalje ;)

Prilozi

• 20210804_112624.jpg
    20210804_112624.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 46
  • ulje semering2.jpg
    ulje semering2.jpg
    33.2 KB · Pregleda: 41
  • Spojna_sklopka.jpg
    Spojna_sklopka.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 40

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,991
Jer pod nije ravni, pa cijeli visi al čini se da kabina visi. 🙂
Podloga nije ravna, to je sigurno, ali i cijela kabina ti visi, izgleda kaj da je pijana. 😁
Kaj dok voziš traktor sjediš samo na lijevoj strani traktora, pa ti se malo nagnula? 😅

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
A i ti imaš mušteriju, baš cjepidlači🤭
Centimetar sim tam nema veze.
Pusti ti to, sve je on to posteno platil i tringelta dal.
U ono vreme ja sam to s veseljem napravil, danas me više niko u takav zahvat nebi nateral.
Jedino da se baš zainteresiram i nekim čudom dobijem volju.

U konačnici od svih mojih obnova i matura jedino jos ova je ko iz dučana, a dobro, i onaj 2511 je ko novi, a i onaj ferac se drži.... svi ostali su ubiti i uzalud vam trud svirači.

Ako se to želi napraviti kak treba onda su za podmetanje najbolje stare dobre žilete. Onda nema greške + koristiti laservagu:ppozdrav:
Ja sam imal pločice na mjeru, a žileta isto nije loša ideja za poslužiti se umjesto inatrument limova.

Najnoviji postovi

Na vrh