Ma shvatio ja tebe kaj ti hočeš reči još u prvom postuMuha, ma jasno mi je sve, kao dan, ima drugi, "ispravan" mjerni instrument za istu namjenu, za mjerenje temperature rashladne tekučine motora.
A i napisao je: Nije on skroz neispravan nego tvornički neispravan....stoji na 60 pa skoči na 80 i tako.... totalno beskoristan...
Ako mu je totalno beskoristan, znači da mu služi kao neobični poklopac protiv ulaska prašine u instrument tablu. Ja sam mu na temelju tih riječi predložio, baci to što ti je totalno beskorisno i ugradi si voltmetar, isto mu bude sprječavao prašinu, a davao informaciju više .
Lepo te vurice izgledaju, nema kaj. Ali ja sam najsretniji kad je to samo signalna lampica i kraj priče.
Puno vurica može kod korisnika samo probleme stvoriti.
Kolega me stalno pilil i na svakom traktoru je moral imati manometar za tlak ulja. Kad smo na jednog od njih ugradili usljedilo je razočaranje kad je videl kolko ima u leru na vruče, a nikad lampica nije svjetlila.... tak ga je i prodal deset godina kasnije.
Na burazovoj Mazgi je napon punjenja na naknadno ugrađenom instrumentu 11V i preko nejde nikad. Ubrzo je riknul akumulator i on je optužil alternator. Stavil sam mu drugi i opet je napon isti.... tak vozi več nekoliko godina.