• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
rad motora se mjeri u radnim satima a ne godinama
zapinjao je ljevo i desno jer mu vjerojatno zatezač nije delal kak treba ..zato je i preskočio za zub..i s tim se treba pozabaviti ..nije njemu lanac prskočio radi pojedenog klizača na deklu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,943
I tvoj tata je kupil novoga i čuval ga 50 godina pod staklenim zvonom da bi ti imal s čim delati.....
Koji od tih starih 533 se nije nadelal?
Najdi mi jednog, baš me neki dan čovek pital da bi kupil za sitne posliče i naravno za sitne novce.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Nije bio presavinut, već je bio previše zabijen pa je virio 1/2 mm sa druge strane.
Izbrusio sam ga i ispolirao rupu za oprugu.

20230709_132842.jpg

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Preskočilo je za jedan zub, tu se bolje vidi:

View attachment 62482

Probat ću onda rastavili španer da vidimo ako se može popraviti.
Klizač je potrošen i treba ga zamijeniti.
Ne kužim se u to, ali bih volio znati nešto više... Kako se ovdje vidi da je nešto preskočilo?

Čava

Član
Tu od
24 Tra 2023
Poruka
67
Dobri ljudi dobar dan! Molim vas za pomoć oko 2 pitanja i nadam se da neće biti neugodnog prepucavanja u stavovima.
Treba mi pomoć jer sam našao na internetu oprečna mišljenja.
1. Na 539 može li se naštelati lamela kroz opservacijski otvor s donje strane jer mi često krči mjenjač dok ubacujem u brzinu? Koliko god da pazim i "ganjam" brzine, svejedno mi krči u većini slučajeva.
2. Može li se volan naštelati da nema lufta na onim gornjim dvjema maticama ispod samog volana? Imam cca 10 cm lufta.
Hvala svima! Ostanite dobro!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,943
Kaj se krčanja tiče odgovoreno ti je. Puknuti je nekad imal ideju ugraditi kočnicu ko na MF-u ali nikad nije s nama podijelil dali je ta ideja zaživjela.
A kaj se volana tiče, ako ima lufta na ležaju da se sa one dvije matice dotegnuti i smanjiti luft.
10 cm lufta ima kolo lufta kad motaš lijevo desno?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
na sredini pitali slađu jel voli zalazak sunca , tako sam i ja složio kočnicu , prije sam postao pop

kočnica smeta šaltanju u hodu , a imt se šalta u hodu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,943
Kak na Zetoru ne smeta a koči istu osovinu?
Slađu je Bog nadaril...

Čava

Član
Tu od
24 Tra 2023
Poruka
67
Kaj se krčanja tiče odgovoreno ti je. Puknuti je nekad imal ideju ugraditi kočnicu ko na MF-u ali nikad nije s nama podijelil dali je ta ideja zaživjela.
A kaj se volana tiče, ako ima lufta na ležaju da se sa one dvije matice dotegnuti i smanjiti luft.
10 cm lufta ima kolo lufta kad motaš lijevo desno?
10 cm cca, lijevo desno. Nije puno, ali bih ga probao utegnuti.

Najnoviji postovi

Na vrh